dimarts, 17 de febrer del 2009

No tot s'hi val...

Avís a lectores i lectors:

Deixo la lectura d’aquest post a la vostra lliure elecció, però us adverteixo que he utilitzat alguna paraula malsonant (per no dir fastigosa) i que si esteu a punt de menjar, ho deixeu de banda i continueu passades dues hores o bé acabeu i torneu quan hagueu paït.

Un dels molts moments excelsos que el dia em proporciona és l’entrepà del sopar. Fa molts anys que ho faig, és un costum tan arrelat en mi com el raspallat de les dents (hàbit d’altra banda desconegut per molta gent, de ben segur que no per vosaltres lectores i lectoing, boing, boing...). Algunes vegades li faig el salt a l’entrepà, però m’acaba perdonant i torno al seu costat.

Uso: Pa amb tomàquet, rajolinet d’oli d’oliva i qualsevol cosa que hi hagi per omplir-lo (amb el gust, l’olor, la forma, la mida i el color adequats perquè un servidor el consideri TIBERI (com les sigles indiquen amb claredat): alimenT susceptIBle d’éssEr cRuspIt, naturalment).

Del cerimonial de menjar-me’l no en parlaré per no convertir aquest post en una tortura filipina per les (i els) que no pugueu (o vulgueu) atacar un entrepà. Ara bé, només destacaré (per la seva excel·lència) el crostó de l’entrepà, altrament dit: “la punta que tothom vol”, “el final del bocata” o “lu millor del bucadillu” (que no “llumillu” com dèiem a casa per designar el llom que, ben mirat i amb formatge, també podria caure dins l’entrepà).

I per què ho vull destacar?
Doncs perquè ahir al vespre, després de veure el programa Crackòvia en família, se’m va ocórrer la "brillant" idea de sopar davant de la tele (deixant l’ordinador per uns instants... també s’ha de viure, oi?). No sé quin canal hi havia posat (tant és, pot passar a qualsevol, però era en castellà) i just quan em quedava el crostó, la punta, el final, és a dir: “lu millor del bucadillu”...

Veig l’anunci d’una puta empresa de telefonia mòbil...

Un paio (pobre noi) que es passeja pel puto passadís de la seva suposada puta casa, amb una puta factura de la seva companyia de telèfon a les mans de 540 “putus eurus” i la veu en off (pobre noi) pregunta una cosa semblant a: “Et costa digerir la factura del mòbil?”. I al paio se li belluga i remou l’estomac i jo penso: No seran capaços... I el puto creatiu dels collons de l’agència de publicitat (també puta, perquè no dir-ho...) va i me’l fa "trallar" (per no dir "potar") davant dels meus innocents ulls d’espectador accidental i fastiguejat... A dos quarts d’onze! Collons!! I dos cops!!! (Per si el primer te l’has perdut?!?)

Bravo!

Heu aconseguit emprenyar-me, i molt: Bravo! Us heu carregat el meu crostó del dia i tinc l'estomac a l'inrevés. Si hagués tingut al creatiu al davant i m'hagués dit: "Jo sóc el creatiu d'això" li hagués fotut la tele del menjador per la boca (tele de noséquantes polzades i gens plana, precisament...) i el cable endollat (que és "lu millor de lu millor...") pel c... (per no dir cul).

Sé que potser no serveixi de res, però demano la retirada immediata d’aquest anunci. Pensem que no tot s’hi val per vendre i d’aquí no en traureu més que repugnància i rebuig. Us creieu més intel·ligents i espavilats que els altres, utilitzeu el tot s’hi val per obtenir publicitat de franc...

NO ENS AGRADA!

És per això que no he posat l’anunciant (que realment no tinc ni puta idea, ja posats a dir), ni faré que l’avi busqui l'anunci al YouTube, perquè ell sopava amb mi i no s'ha pogut contenir... Ara descansa en pau, al llit i amb l'estomac regirat. (Afortunadament viu, eh?).

Advertiment final:
Si veieu per casualitat un paio caminant amb una factura de 540€ a les mans tanqueu la tele (millor) o canvieu de canal (això sí, reseu per no trobar-vos la continuació de l’anunci en l’altre).

Vota'm al TOP CATALÀ!

Escrit per Sergi M. Rovira
No tot, eh? Que jo també faig feina! (Avi Gres) Bé, aquesta vegada no n'ha pogut fer gaire...

20 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Es veu que la publicitat escatologica , sempre funciona . Apartir d'ara l'entrepa amb el comendament al costat per si de cas ....:).
Amb el teu permis , despres de riure una mica....m'hen vaig a esmorzar i miraré de que no hi hagi tele , que el crustó es el crustó.

bajoqueta ha dit...

No sé de quin anunci parles ja que jo canvio quan fan publicitat. Però vaja guarreria. Avui dia tot val, a la publicitat, al cine, i fins i tot al periodisme, ara mateix amb lo cas de Marta, la noia que van matar, estan donant molts de detalls que potser sobren...

Carme Rosanas ha dit...

He tingut la sort de no veure aquest anunci. Ecs! Quin fàstic! Clar que jo veig poca tele, segur que ja imagines les raons... de la poca tele, vull dir. I és que hi ha pantalles i pantalles, que no tot és el mateix.

Però trobo que l'anunci té mèrit. Si els anuncis de telefonia ja són prou fastigosos metafòricament parlant, aquí n'hi ha uns que s'han atrevit a treure's la màscara de bona gent i demostren clarament el que són: vomitius.

Els tinc mania? sí! sobretot per què em truquen cada dos per tres sense que jo en tingui cap ganes ni cap interès.

Carme Rosanas ha dit...

He tingut la sort de no veure aquest anunci. Ecs! Quin fàstic! Clar que jo veig poca tele, segur que ja imagines les raons... de la poca tele, vull dir. I és que hi ha pantalles i pantalles, que no tot és el mateix.

Però trobo que l'anunci té mèrit. Si els anuncis de telefonia ja són prou fastigosos metafòricament parlant, aquí n'hi ha uns que s'han atrevit a treure's la màscara de bona gent i demostren clarament el que són: vomitius.

Els tinc mania? sí! sobretot per què em truquen cada dos per tres sense que jo en tingui cap ganes ni cap interès.

Els del PiT ha dit...

garbi24:
Discrepo que funcioni en aquest cas, ni em vaig assabentar de qui era l'anunciant i pel què he deduit, es tracta d'una empresa que ofereix descomptes per internet...
Que aprofiti!
________________

bajoqueta:
Jo no veig gairebé mai la tele, també és mala llet :-S
_______________

Carme:
Ja veus que no et perds res, avui pensava que l'anunci per ràdio no hagués estat tan fort.
:-|
______________

A tots: Gràcies!

Anònim ha dit...

La publicitat busca l'impacte i que s'en parli, hem de reconeixer que en el teu cas aquest anunci (que tampoc he vist) ha aconseguit totes dues coses.
T'haig de dir que també estic abonat als entrepans a l'hora de sopar i com que no bereno doncs sopo aviat i mirant el Bocamoll de TV3, i de moment no he tingut cap ensurt com el teu.
XAREL_10
P.S. Gracies per la visita al meu blog i ja us he contestat la pregunta que em feieu (http://xerraires.net/macabeu/2009/02/01/balanc-mensual-4/#comment-380)

Ferran Porta ha dit...

Uitx!, a mi el que em posa l'estómac del revés és imaginar-me un entrepà de llom. Ai... AI!, més val que canviï de pensament o... AI!!

Kudifamily ha dit...

Jo també he tingut la desgràcia de veure el putu anunci i coincideixo plena i totalment amb tu.
NO M'AGRADA! I EM FOT UN FÀSTIC BRUTAL!
És que no és gens insinuant, és completament explícit!
De debó que cal?
És que la creativitat publicista se n'ha anat a "can pixa"????
I certament, és veritat que en parlem, però algú que l'hagi vist sap dir-me de quina companyia de telèfon es tracta? I què ven? Jo, a part de recordar-me de la trallada de marres, res més... i un fàstic... aaaaaagggghhhhhh

Sergi ha dit...

Que pots esperar de la telefonia mòbil, si és una jungla! Però ja va bé un anunci així, amb sort, s'ha acabat la companyia. No l'he vist, però he de dir que jo sóc molt influenciable amb la publicitat, però sobretot en negatiu. Hi ha anuncis que em fan molta ràbia, i mai compraré aquell producte, com els de San Miguel, per exemple, que rabiosos! Per això, sempre que puc, Estrella, i si no, doncs a beure una altra cosa.

Assumpta ha dit...

Avui dia sembla que tot està bé en publicitat...

No eres tu també que parlaves l'altre dia d'un d'un xiclet que caçaven a un noi finlandés??

Estan malament del cap!! Espero no veure'l perquè si el veig faré cartes als diaris (que és el que faig quan m'empipo molt)

Jo també veig poca tele... per la mateixa causa que la Carme :-)))

Ma-Poc ha dit...

Per sort no he vist aquest anunci que comentes... només que l'intueixi ja fugiré de canal! Com bé dius, no tot s'hi val!

Anònim ha dit...

no me'n parlis que per vendre tot s'hi val i no vegis com emboliquen la troca...

Els del PiT ha dit...

McAbeu:
Et dono la raó i en sóc conscient. Impacte? Sí, però penso que no s’ha de travessar la línia que provoqui un efecte de rebuig total, com és el cas.
Que continuïs sopant de gust :-)
PS: Ja ens faràs saber si l’hem encertat, eh?
__________________
Ferran:
Tu no has vist l’anunci... És preferible menjar entrepà de llom, de veritat. (Jo tampoc puc amb el llom, però l’he hagut d’usar per colar allò del “llumillu”)
;-)
_____________________
Kudifamily:
Benvinguda al PiT! (Acabem de conèixer-nos avui i ja coincidim totalment... M’agrada, parlaré amb el teu marit... I amb la meva esposa, que és de Roses...)
No t’acostumis a “despotricar” que aquest és un espai per passar-ho bé, només que avui m’has trobat un xic exaltat.
Gràcies per dir la teva!
:-)
_______________
XeXu:
Coincideixo amb tu: De les dues, l’Estrella (però ara prenc l’aigua de Moritz sense alcohol). El teu apunt em recorda una sèrie d’anuncis que sol llençar una agència de viatges que són la mar de sans i ens martiritzen amb repeticions fins que les avorreixo, així que si haig d’anar de viatge millor amb qualsevol altre.
Bona nit i tapa’t el PiT!
;-)
______________________
Assumpta:
Sí, era jo el del Finlandès. Lamento haver hagut de fer un monogràfic de publicitat aquesta setmana, ja ho veus, va a ratxes... Ara que si has de fer cartes, jo poso els bolis
;-)
______________________
Ma-Poc:
Si en el fons ho he fet només per advertir-vos a vosaltres, no voldria que passéssiu el mateix que hem patit l’avi i jo.
;-)
_______________________
Cesc:
Sí, realment lamentable, és una pena que n’abusin.
_____________________
A tots:
Gràcies, penso que la llibertat que es prenen ells ha d’acabar on comença la nostra pròpia d’estar protegits davant de coses tan fastigoses.

-No pensa dir res, avi?
-Noi,ja ho heu dit tot vosaltres, prou feina he tingut a recuperar-me per sortir aquesta nit, hi hi hi...
Apa-dormir-tots!

bajoqueta ha dit...

Just anit lo vaig vore, i enseguida me'n vaig recordar del teu post. No havia dubte que havia de ser aquell anunci.
ASQUERÓS ASQUERÓS ASQUERÓS!!!
Jo pensava que mos havies exagerat :)

No suporto vore com algú vomita, he arribat a vomitar sense tenir ganes veient a algú només. Per sort no estava sopant sinó paro de cop.
Com poden fer una cosa així? Després de l'asco no vaig poder ni mirar quina empresa era ni res. Potser que s'ho plantejessen de fer una publicitat així.

Els del PiT ha dit...

bajoqueta:
Tu ets una morbosa, ho savies i a pesar d'això ho vas veure, ai ai ai... he he he...
Ja som dos que l'hem vist i no tenim ni idea de l'empresa anunciant...
;-)

khalina ha dit...

Sort que no l'he vist. Quin fàstic! Haurien d'advertir que és un anunci desagradable abans d'emetre'l perquè puguis canviar el canal... Sort que quasi no miro la Tv

bajoqueta ha dit...

Sergi: te lo juro per la Kitty que no estava mirant gaire la tele en aquell moment... però en dos segons la llum se me va encendre. Ni sé com se diu l'empresa ni res però hi ha per queixar-se per bruts i asquerosos ecs! I paro de parlar del tema :)

Els del PiT ha dit...

khalina:
Haurien de fer-ho, però una de dues:
1. Aconseguirien captar més l'atenció morbosa de la gent :-(
2. La no morbosa no el miraria en veure l'advertiment, i això a l'anunciant no li interessa.

És un fet que he valorat aquests dies (ja he demostrat en molts posts la preocupació que tinc sovint, com a pare, pel contingut que els meus fills poden rebre per la tele, fins i tot en aquest post m'ha dolgut deixar anar tantes paraulotes, però em va emprenyar molt), crec que l'advertiment hauria de sortir per part d'un ens regulador com podria ser el CAC, Consell de l'Audiovisual de Catalunya, però això no sé si és possible).
Vaig fer el post per advertir jo mateix les lectores i lectors (amics tots), però és tan imprevisible (com li va passar a bajoqueta i aprofito per contestar-li) que ni te n'adones i ja t'ho trobes. Celebro que no miris gaire la tele i dediquis més temps a navegar.
Un petó a la galta que les dues us estimeu més (un meu i un de l'avi).
;-)

Mireia ha dit...

No podria estar més d'acord amb tu és un anunci horrible! I amés, espatllar-te "lu millor del bucadilu", "hooombre!".

Els del PiT ha dit...

Mireia:
Benvinguda al PiT!
Tu també has caigut en aquesta maleïda trampa fastigosa?!?
És lamentable de debò... No et pensis que aquest blog va de mals rotllos, però em sap greu que vinguis justament al post on més porqueria he escrit :-(
Gràcies per visitar-nos, nodubtis que et vindrem a veure tan aviat com puguem, o l'un o l'altre (o tots dos, va com va...)
:-)
_______________

Per cert, aprofito per comentar aquí mateix que aquest matí m'he assabentat que fan una obra de teatre en la que hi surt la Maribel Verdú. En una escena de l'obra es veu que vomita explícitament davant del públic (suposo que de manera figurada, és clar). També ho he trobat indecent, però almenys ara ja sé quina obra no aniré a veure perquè ja estic advertit (malgrat la Verdú).
De cop ho he trobat comparable a certes escenes pornogràfiques, amb la diferència que si algú opta per consumir porno ja sap què pot trobar, en canvi en teatre o publicitat?!?
-Què ens està passant?!?
:-(

Què hem fet els del PiT darrerament?