dimarts, 21 d’abril del 2009

Una a l'abril són deu mil

Aquest escrit pot ferir la vostra sensibilitat i la d’alguns dels vostres animals de companyia preferits i esporàdics. Si tu, lectora o lector, ets amant dels documentals d’insectes del canal 33, no permetis que el llegeixin si us plau, els del PiT no ens farem responsables de reclamacions posteriors.

Amb la primavera i el bon temps, comença a omplir-se el porxo de casa de mosques no albines. No faré esment de la poca utilitat que per mi tenen aquestes criatures indesitjables que, pel què veig, l’única cosa que fan a la vida és tocar allò que no sona cada dos per tres...
—Sis...
—Vostè també per aquí, eh? Per això se les deu anomenar colloneres...
—És que has dit dos per tres i jo...
—Sí avi, ja ho he sentit, molt graciós...
—Hi hi hi...
—...?!?
—Callo.

També els agrada el contacte amb “allò” (que no diré per si a més de ser amant dels documentals estàs menjant i ets sensible a la paraula “merda”). Un cop han localitzat “allò”, es dediquen a passejar-s’hi pel damunt com si d’un tresor es tractés. Fins i tot n’hi ha que defensen el seu “allò” fastigós a capa i pota...
—I PiT i cuixa, oi? Què me’n dius del pastor de la muntanya que advertia allò de: “Allò” de la muntanya no fa pudor, encara que “allò” sigui remenat amb un bastó? (Amb aquesta rima bé podria ser una cançó tradicional catalana, oi? Hi hi hi...)
—Sí avi, o la propera cançó de l’estiu d’aquell altre avi "txiringuitero" envoltat de Mamatxitxes, un paio com vostè, però de llarga cabellera morena anomenat Giorgi Damm (“espuma fijación de pelo con base de cerveza”...)
—No sé pas qui vols dir...
—Tant se val, avi, que em perdo... Però imagino que el pastor ho deia perquè remenava “allò” sec al sol, perquè “allò” és “allò”, sec o no, tant a la muntanya com a la platja...
—Sí noi, hi ha d’“allò” que dius per tot arreu!

Continuaré perquè no arrenquem, però ara ho faré amb una recomanació de lectura que suposadament tothom i totadona podrà seguir amb mi:
Poseu els llavis de la boca com si anéssiu a fer un petó, separeu-los una mica i digueu:

Queridos Amigos:
A diferencia del abejaruco albino que habita entre montones de guano de murciélago en las cumbres rocosas de Quiensabeande, las moscas no albinas de las llanuras y el altiplano norteño son tremendamente insistentes, sagaces y extremadamente limpias...


—No sé pas a qui em recordes, nano...
—Només jugava una mica, avi...

Com es fa difícil continuar escrivint amb els llavis junts i penso que seria de lectura carregosa, ja podeu relaxar la musculatura que mou aquesta part del vostre terç (el superior, és clar...).

Les mosques no albines són molt netes, després d’embrutar-se les putetes (us deixo una coma “,” i vosaltres, lectores i lectors del PiT, la poseu després “d’embrutar-se” o després de “putetes”, a lliure elecció que ja s’entendrà...) es renten les potes fregant-les amb la cara o, per ser més exactes, amb els ulls, que és el que més es veu (sempre que no hi hagi un plat de paella pel mig, és clar).

Encara no he esbrinat quina és la funció que duen a terme a la vida.

Serveixen per alimentar altres bèsties? Qui voldria cruspir-se una d’aquestes després de saber per on ha anat a ballar? Un ós rentador sortit? No n’he vist mai cap per aquí d’ós, tot i que de sortits sí que n’hi ha uns quants, però dubto que... O potser sí...

—Encara no sé on vols anar a parar nano i això es fa llaaaaarg...
—Doncs que ja ha començat l’època de l’any que a més de florir les plantes, floreixen les mosques colloneres arreu i són la cosa més emprenyadora i fastigosa que et pots trobar mentre intentes llegir un llibre a l'exterior...
—Però tu no saps que si mates una mosca a l’abril, en mates deu mil?!?
—Què vol dir?!?
—Doncs que les quatre mosques que hi ha ara al porxo es convertiran en moltes més a l’estiu!

Dues hores més tard em trobo reptant pel porxo entre alguns testos i abillat amb roba de camuflatge que me’n ric de Tarzan i la mona Txita! Armat fins les dents (és una manera de parlar) em disposo a disparar a tort i a dret (sense parar-me a pensar en les seves famílies ni en les generacions futures que no vindran). Les quatre mosques (és una sort que no siguin albines perquè l’esprai que he comprat no assassina mosques albines) reben els primers trets, però no cauen i continuo atacant implacable sense pietat enmig d’un núvol d’olor indescriptible que acaba per impregnar la meva pell nua fins els calçotets.

Com no he pensat en barrar-les el pas cap a la llibertat?!?

Com no he caigut que el porxo és exterior?

Però han fugit i el porxo ha quedat desert i jo estès al terra procurant recuperar les forces que acabo de perdre. He vençut aquesta batalla, però estic convençut que la guerra vindrà. Aquest cop no m’enxamparà per sorpresa, estic armat i conec la dita d’abril.

Tornaré a lluitar i tornaré a vèncer!!!
Catalans, catalanes... Catadiòptriques:

Lluitem contra aquesta plaga “menjallò” i desvergonyida que fornica sense consideració davant dels nostres fills!

—Miiiiiiraaa! T’ho has fet venir bé per enllaçar aquell escrit de la calor, oi nano?
—Sí avi, és adient, ara vaig a descansar, estic exhaust de tanta lluita...
—I d’anar en bicicleta, i d’empassar-te esprai mata mosques no albines, hi hi hi... Vés, vés que ets un pel·liculero tu!

A partir d'aquí teniu diverses opcions jovent:

1) Teletransportar-vos a l'apunt enllaçat pel nano, no és gens llarg i està basat en fets reals (Ah! Rafi, Ferran i bajoqueta, vosaltres no cal que cliqueu, que ja el coneixeu aquest, hi hi hi...)

2) No teletransportar-vos i continuar (només per majors d'edat) amb la seqüència fotogràfica que va enviar la lectora Maite al PiT d'una parella que s'estima molt enxampada en un cotxe al carrer.

3) Podeu aprofitar l'ocasió per gaudir d'ambdues coses, però és recomanable no fer-ho alhora, hi hi hi...

4) Visitar altres temes dins del PiT o visitar els blogs interessants que tenim enllaçats a la barra lateral.

5) Fer clic a la creueta blanca que hi ha dins d'un requadre vermell a la part superior dreta de l'I. Explorer, malgrat que us perdreu l'opció de gaudir de la meravella virtual més sorprenent del moment, hi hi hi...

Sembla que aquí hi ha marro, eh?



Fins aquí, tot dit, o no, hi hi hi...

Fins aviat majors d'edat!


Vota'm al TOP CATALÀ!


Escrit per Sergi M. Rovira
—No tot, eh? Que jo també faig feina...

20 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Doncs, la veritat, que per llegir a fora hi ha insectes pitjors que la mosca no albina o collonera... que són els mosquits tigres. A veure si en parleu algun dia, que si m'ho prenc a conya potser no em picaran tant.

Ferran Porta ha dit...

A mi, el que em fascina és com és possible que la mosca (collonera, albina o torradallonsis) sigui tan ESPANTOSAMENT LLETJA com és. Aquí en teniu una aproximació del jetu d'una d'elles. Us n'imagineu una del tamany d'un pardal? Aaaahhrrggg!!!

Els del PiT ha dit...

Carme:
Mosquit tigre?!? Sí dooonaaa... I també els abellots elefaaant, les papallones mussooool i la cuca de ll...
Avi això dels mosquits tigre és ben cert i fan molt de mal quan piquen, eh?
Ui! No en sabia res d’aquests... I què fan? Et llepen la pell abans de picar-te? Hi hi hi...
;)
Ferran:
La foto que enllaces de la cara de la mosca no albina no és gens digna d’un periodista com tu, has de ser veraç en les informacions i no camuflar la realitat. Ho destaparé jo si tu no tens pebrots... Les mosques no albines duen un caputxó de falconeria per tapar la crua realitat de les seves cares (si no ho fessin ho tindrien magre per perpetuar l’espècie...). Poso l’enllaç a la crua realitat de la mosca no albina sense caputxó de falconeria.

A veure si fem periodisme del de veritat!
;-)

Jordi ha dit...

Sergi, boníiissim!! L'imitació del Félix Rodríguez de la Fuente, crec que l'he clavat!! jajajaja

Sort en la propera lluita. Si necessites reforços, ja saps on has de demanar ajuda!

Assumpta ha dit...

Aniquileeeeeeeeeem-les per Sant Jordi!!!

Acabem amb elles bèsties fastigoses i repulsives!!!!

Lluitem per desfer-nos d'aquests animals de potes brutes d'"allò"!!!

Jo fa uns dies en va entrar una a casa, va anar al "cuartu de bany" i jo la vaig atacar amb una ampolla de colònia... ffsss... vinga a tirarli "sprayades" de colònia... i ella s'anava escapant, però cada vegada volava més baix fins que va caure... eeeeeccccsss... llavors... agggsss... vaig agafar paper higiènic, li vaig tirar per sobre i... la vaig aplastar... Ecccsss...

Sergi!!! jjajajaja quan he clicat l'enllaç de "la crua realitat de la mosca..." m'ha saltat una advertència de l'anti-virus dient que era un lloc no segur!! jajaja ja... No, si que aquesta tipa ens pot portar grans mals ja ho sabem, ja :-))

Garbí24 ha dit...

Es clar el papa n'ha dient que els preservatius no serveixen i les mosques li fan cas . Be almenys algu li fa cas.

Patrícia Montañés ha dit...

No sé perquè, que sempre que posa per majors d'edat, m'entra aquella curiositat (els adolescents, que veuen una cosa prohibida i ja la fan...!)
Les mosques si que son emprenyadores, però personalment odio més els mosquits...
Un petó

JJMiracle ha dit...

Vaja, jo volia fer cas del punt 5 però no navego amb l'Internet Explorer i he hagut de continuar llegint…

Ah, més que els esprais us recomano la típica pala de matar mosques. Quins records!!!

khalina ha dit...

uggss Sergi, aquesta mosca no albina que has enllaçat en el comentari sí que fa por. Espero no trobar-me-la pel jardí ni el balcó (per sort no tinc jardí ni balcó) Però me la podria trobar passejant per les muntanyes empordaneses o en algun parc de Barcelona. Ais. Em compraré Autan.

Els mosquits tigre que diu la Carme no em cauen gens bé. Vaig anar a casa una amiga al Vallès. Ella sí té jardí. Em vaig posar repelent que havien comprat per la India. I els "cabrons" (ho sento però com és un post per adults...) em van travessar els pantalons per la zona que no m'havia posat repelent. Vam durar 5 minuts. I aquelles picades van trigar dies a marxar. Pujava i baixava la inflamació segons l'hora del dia

kweilan ha dit...

Odio les mosques i els mosquits...a l'estiu tinc tots els endolls ocupats amb insecticides elèctrics.

Ferran Porta ha dit...

Aaahhrrggg!! Mama por!! (la mosca que has linkat).

Aaahhrrggg!!

Anònim ha dit...

Mare de Déu! a l'abril torneu a triomfar, sou els meus cracks! jejeje

sargantana ha dit...

dons mira, a mi les mosques albines no m'agraden gaire..no ho se...em repeteixen una mica.
jijijijijij
bona nit!!!
un peto avi ;-)

Els del PiT ha dit...

Jordi:
Com ens hagués agradat escoltar-la :-)
Si t’ho has passat la meitat de bé que jo fent-la em dono per satisfet.
Ajuda? A la verge dels matxos!
;-)

Assumpta:
Caram quina passió i violència desfermada! No m’ho esperava de tu...
Vols dir que no són també criaturetes de Déu?
Vols dir que surt a compte amb la crisi matar una mosca amb colònia?
Vols dir que el teu antivirus és més intel•ligent que la mosca sense caputxó?
Vols dir que parlant de mosques m’assabento que els únics que van d’albins (i no suporto) han guanyat un partit avui que havien d’haver perdut o empatat?
Vols una camamilla?
Jo sí...
;-)

garbi24:
Avui has clavat la conversa que mantenia ahir al vespre amb el meu fill de vuit anys per saber si ell sabia què era un condó...
;-)

Patricia:
Uuuuiiii! Casum l’olla que se m’ha escapat!
En realitat no és apte per menors de tretze, però per mandra de posar números he tirat pel camí del mig.
També són emprenyadors aquests, almenys les mosques no et deixen el record del seu contacte amb la teva pell, però a mi em fan més fàstic.
Muuuac!
;-)

P-CFACSBC2V:
Ja em diràs com es fa per tancar l’explorador que tens perquè ho desconec, eh?
Sí que van bé les pales matamosques, però la que tinc és vermella i les mosques no albines són molt llestes i la veuen venir d’una hora lluny! (Pensa que les mosques aquestes de l’escrit només fan que volar en cercles i no s’aturen enlloc i a l’aire costa d’encertar...
;-)

khalina:
Molta por de debò, és per això que m’estimo més les albines jo...
Ja ho pots ben dir que són cabrons aquests del Vallès, però l’Occidental, eh?
És una experiència que no voldria haver d’escriure aquesta.
;-)

kweilan:
D’acord amb l’odi, en desacord amb pagar la teva factura elèctrica d’estiu...
;-)

Ferran:
Ho sento, però és que sinó et pots apalancar entre massa oci, eh?
;-)

Cesc:
Ep! Que nosaltres no som les mosques, eh?
;-)

Gràcies a tots pels vostres comentaris!!!
:)

Els del PiT ha dit...

Ui sargantana! no havia vist que eres per aquí, com ets tan esmunyedissa... Bona nit!I les no albines també et senten malament o és com l'acudit de l'Eugenio aquell de les ovelles negres i les blanques?
;-)

merike ha dit...

I miss so much Avi Gres that I can´t wait to get back home from BCN tomorrow, to a computer which works.. amb traductor.. Ho comprat un llibre , diccionari català-anglès-català i espero que aquest será bé i bo. Salutacions!!

Els del PiT ha dit...

Avi Gres misses you too, Merike!
;-)
I see you weren't able to stand without an internet connection, uh? Mmm, bad, bad girl...

We both thing you should stay until friday, otherwise you'll miss Sant Jordi!

Aquest és un llibre de Sant Jordi molt recomanable Merike, t'anirà bé, bo i ràpid com diuen els de la cadena d'entrepans Viena, hi hi hi... Bon viatge de tornada, bonica!
:)

Ma-Poc ha dit...

Buf, ja tornen les mosques? De moment a casa encara no han arribat (la pol·lució les ha exterminat o han patit una mutació?) Un apunt ben divertit el vostre, hehe ;)

Cèlia ha dit...

He après molt de biologia insectívora! Boníssim!

Els del PiT ha dit...

Ma-Poc:
Tornen, tornen...
;-)

Cèlia:
M'alegro i benvinguda al National Biologràfic!
:-)

Què hem fet els del PiT darrerament?