divendres, 8 de febrer del 2008

Vergonya aliena

Ahir a la nit vaig veure un trosset del programa Boqueria 357 del Santi Millan. No és un programa que hagi seguit mai, tan sols he vist algun retall per casualitat.

Vaig sentir vergonya aliena en veure el tracte prepotent que rebia una part de la comunitat xinesa establerta a Catalunya. Pel què vaig deduir, un col·laborador del programa que es diu Toni, es trobava en un Restaurant Xinès on es celebrava l’any nou segons els xinesos. Crec que, per més inri, a aquest tal Toni l'havien acollit durant unes hores en la casa d’una d’aquelles famílies xineses per mostrar com mantenen els costums els immigrants a Catalunya.
Se suposa que el programa és en clau d’humor, però hi ha humor que fa riure i aquest fa pena. Tractava els xinesos d’una manera prepotent i arrogant, mofant-se d’ells i explicant acudits amb un cert to que podria ser fins i tot xenòfob. Cap al final del què vaig ser capaç d’aguantar, una senyora xinesa, micròfon en mà i dalt l’escenari, cantava una cançó xinesa i aquest mal educat, disfressat suposadament de xinès, anava imitant-la en to d’escarni mofeta al darrera, a més, va aglutinar un grup d’aquí, catalans, clients del Restaurant també dalt de l’escenari i els va exhortar a fer el mateix escarni. Mentre ella cantava, ell parlava amb el Santi Millan i com no el sentia bé, li anava cridant a la cantant: -perquè no et calles? Digueu-li que calli! Afortunadament ella no se n’adonava, però els que érem a casa sí.
-Són coses del directe! diran alguns, jo fotria aquest col·laborador DIRECTE al carrer!

Lamentable espectacle, vaig apagar la tele amb el convenciment que aquest programa està agonitzant i li queda poc per caure al taüt. Potser m'equivoco i té bona audiència, però el dia que la secció caigui, continuarà gratant la fusta de la caixa per sortir-ne. Per mi és un error usar aquest estil en una televisió pública i un error utilitzar aquest personatge que converteix aquest programa en “Porqueria 357”. Com diria en Ferran Monegal esprement la llimona televisiva: Disparen al petit, amb el gran no s'atreveixen... Ja ho veuen, eh? Alerta!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola sergi.
he leido tu comentario y de verdad da verguenza. El" Sr" Santi Millan que trabaja en television publica pueda actuar con tan mal criterio profesional. Este pograma no acostumbro a verlo no me aporta nada ni el, ni lo que este "Sr" presente.Es una pena por TV3 tendrian que considerar y respetar a su audiencia entre ella la chinesa.
Adeu

Anònim ha dit...

Jo, lamentablement també vaig veure el mateix tros de programa que tu, encara del patetic moment, haig de dir que si veus el programa amb asiduitat veuras que es el seu paper, una mica com la del tipic pallasso español que no respecte res!

albert

Els del PiT ha dit...

Això, justa la fusta, descriu la prepotència de la gent vers els immigrants que, se suposa, venen de paisos menys desenvolupats que el nostre. El tracte al guiri amb despreci és semblant no creus?
Salutacions i gràcies per les mostres de condol que ens heu fet arribar des de Blanes.

Els del PiT ha dit...

Recomano veieu el programa Telemonegal a Btv (via TDT)els dimarts a les 22.45h, hi ha redifusió els dissabtes a les 16.00h.
Gràcies a tots pels vostres comentaris.

Anònim ha dit...

AAAAAAA Els ocellets.
És cert que la imatge de TV3 queda en entredit des de fa molt temps amb programes d'aquests. Televisió Pública de qualitat si us plau, ja fa massa que TV3 juga la guerra de les privades, humor moranquero, "y después de la publicidad", sensacionalisme.... la lluita de TV3 no és fer un 20%, és fer una tele de qualitat per 600.000 persones, sigui això un dia un 10 % de Share i l'endemà un 15%, o això és el que ens volen fer creure.
Al pas que van perdran el públic que vol una BONA TV, i el públic potencial de Cronicas Marcianas no passarà a TV3.
Bon Blog que he trobat de quasualitat, Felicitats!

Els del PiT ha dit...

Benvingut al blog Roger.
Com ja pots esperar, coincideixo plenament amb el que comentes.
Gràcies per enriquir aquest post amb el teu comentari.

Ah! Per si hi ha algú que arribi aquí i no entengui el comentari que faig a l'Albert -el meu cosí de Blanes- respecte a les mostres de condol, és que aquest post el vaig publicar el mateix dia que va morir la nostra estimada gossa Nuska.

Anònim ha dit...

ascolti catalufos que ascu k dais, soys como porcs. polacos demerda

Els del PiT ha dit...

Sr. Demerda:
Precisament avui li hem dedicat l'escrit del dia.
Vostè no tornarà per aquí, però a qui pugui interessar, deixo l'enllaç.

http://elmeumonpetit.blogspot.com/2009/04/el-curios-cas-del-sr-demerda.html

Què hem fet els del PiT darrerament?