divendres, 16 de gener del 2009

Final del monogràfic, espero...

Deixeu que dediqui el que espero sigui l'últim post de l’especial monogràfic sobre el meu refredat a la senyora Claudina i el seu equip. Claudina ha de ser el nom de la propietària dels Laboratorios Alter SA de Madrid, coneguts mundialment per l’elaboració de medicaments tan útils com la “Claudina – comprimidos efervescentes”.



Per una banda, la vull felicitar perquè aquests comprimits efervescents, als quals els blogaires i d’altres espècimens adossats a un teclat informàtic hauríem de dir-ne zips per poder entendre el seu significat, em van molt bé pel refredat, però sobretot quan en tinc i me’ls prenc.

Per l’altra els vull renyar.

Sra. Claudina i col·laboradors:

¿Vostè creu que una persona constipada, amb el cap a punt d’esclatar, els ulls vermells i humits a tot hora, el nas expulsant microbis que viatgen a una velocitat aproximada als 200 km/h d’un esternut rere l’altre i que raja constantment com les fonts més actives d’una ciutat que no sap què és un decret de sequera... Vostè, vostè creu realment que aquesta persona és capaç de llegir el prospecte del medicament amb claredat i, a més, entendre’l?

Jo no ho crec, sincerament, la lletra és diminuta. Llavors el primer comprimit (zip) te’l prens només per poder llegir el prospecte un parell d’hores més tard. I és llavors quan descobreixes que NO pots prendre aquest medicament si es donen els següents condicionants d’entre un munt:

-Pateixes del cor (És a dir, enamorat)
-Tens la tensió alta (Sí, ara mateix truco al meu lampista per preguntar-li...)
-Et trobes en el tercer trimestre de l’embaràs (Sort que em vaig fer la vasectomia a temps...)

Entre unes altres especificacions cal destacar que haig d’evitar el consum excessiu d’alcohol, és clar, com tinc unes ganes boges de sortir de festa...

I sobretot un aspecte referent als efectes adversos que poden provocar trastorns en el sistema nerviós com:

-Confusió (especialment en gent gran... vols dir? No ho sé, on sóc? Ah! Alertaaa... ja m’he trobat!)
-Eufòria (Oéee,oéee, oéeee, oéeee... sí d’acord, però era pel Barça allò d’abans d'ahir)
-Nerviosisme (Nooooo, què vaaaaa si estic “apalancaaat”...)
-Intranquil·litat (Nooooo, què vaaaa si estic “superapalancaaat”)
-Manca de son (Coll...ns això també? No vam quedar que precisament la manca de son era el què ens feia estar refredats? Això és un bucle... i un negoci)
-Mal de cap (d’acord, ai!) i...
-Comportament estrany... (No coments allowed...)

Tot això se suma a la dificultat per orinar (que jo no he notat), però... de les ventositats esporàdiques ni rastre, no puc donar la culpa a la Claudina per això?

La presa d’aquest medicament pot provocar també sequedat de boca, gola i... nas, de conya! Això és el que volia, sequedat de nas, però per què figura entre els efectes adversos?

Per acabar amb la llista dels renys (que no reis) un consell:
Jo, un “jove” de 40, 1,80 d’altura i 86 quilos de pes, amb una força desc... amb força recursos (tipus McGyver), no he pogut obrir la tapa amb els dits i he hagut de empescar-me-les per obrir el potet de la Claudina amb una eina com aquesta que es pot apreciar obrint el plano de la foto anterior.


Ep! I que m’he jugat els dits, ja que el prospecte també recalca que eviti el maneig de màquines perilloses... Mentre ho intentava pensava en una persona fràgil i sola a la cuina de casa seva i sense recursos per extraure un comprimit (zip) del pot.

Així que he pensat que estaria bé que regalessin amb cada pot unes tenalles especials d’acer inoxidable com aquelles del marisc que animarien a les dones embarassades a menjar més peix i marisc provocant un elevat creixement del grau d’intel·ligència en els futurs nadons (segons un estudi publicat aquesta setmana). Tot això, alhora, contribuiria a formar persones encara més capacitades per desenvolupar sistemes encara més fàcils d’obertura dels teus potets.

Gràcies Claudina, començo a respirar...

Per si esteu interessats/ades en això del peix, la meva mare sempre ha odiat menjar-lo... No, vull dir que aquí us deixo la notícia, si cliqueu la vinyeta la llegireu, no la vinyeta, sino la notícia.

Per si hi ha algú de Burgos: "Ensenya un home a pescar i menjaràs peix cada maleït dia".

13 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Ei Sergi, i posats a demanar, recorda-li a la Claudina que l'estat espanyol és plurinacional, plurilingüístic (i majoritàriament pluriempleat, més que res per sobreviure); a veure si així s'anima a posar les mini-indicacions en llengua vernàcula, també!

Bé, l'encortipat no es curarà per això, però seria bonic :-)

Els del PiT ha dit...

Òndia Ferran, estic tan fotut que no havia parat compte en aquest detall...
M'ho faré mirar ;-)

Carme Rosanas ha dit...

Que bo, m'has fet riure de gust, avui també! Aquesta claudina té una barra impressionant, si finalment t'ha arribat la sequera de nas, me n'alegro molt.

Però òndia! això del la notícia del peix... podien haver avisat abans, que ara ja no tindré ocasió de quedar-me embarassada. (a déu gràcies!)

Ma-Poc ha dit...

Aquest post és d'allò més divertit... Sort que no estic refredat :)

zel ha dit...

Sort que algú té seny, i diu el que s'ha de dir... amén de l'humor, com s'ho han de fer la gent gran per llegir les instruccions dels medicaments? que algú hi posa seny!

Assumpta ha dit...

Ostreeeeeeees!!! quan he vist la foto de la Claudina amb l'eina per obrir-lo he pensat en un post que volia posar jo fa temps (i que tinc ja les fotos fetes) sobre com obrir determinats productes de neteja jajajaja... Miraaaaa!!! :-))

Havia de ser la "Part II" d'un article que es deia Fent les coses fàcils jejeje

Ara me l'has recordat!! Encara el posaré :-))

Records a la Claudina

Ja ha acabat el llibre la Penèlope? :-))

Els del PiT ha dit...

A tots els interessats en el meu estat de salut:
Gràcies! Segons el darrer comunicat mèdic, sembla ser que estic millorant de mica en mica el tema nassal... però ara ha derivat en mal de cap cada quaranta cinc minuts amb pausa de quinze per descansar (com el futbol...), malestar general, lleuger mareig que coincideix amb el temps de descans, petites venes varicoses a les cames (que em pregunto: per què?) i, ara seriosament, en un mal de coll agut que molt em temo acabarà en angines si no hi poso remei antibiòtic.
___________________
Carme: tu també t'has vasectomitzat? ;-)
_____________________
Ma-Poc: Benvingut tu i el teu comentari, procura dormir moooolt, eh?
_______________
Zel: Vaig voler comprovar el tamany de la font de lletra i crec que un arial 2,5 encara era massa gran. I compte amb la dificultat que tinc per obrir aquest pot concretament, juro que agafo complexe de feblesa. Gràcies per allò del seny!
________________
Assumpta: La gràcia d'aquestes coses és el punt de vista que cadascú hi posa. I ja el pots preparar aquest que dius, que de ben segur que riurem ;-)
Els records seran donats de part teva, ara aniré primer a veure una amiga seva, la Ibuprofènia (sí és un nom llarg, per això li diem Fènia... que no Feina, eh?)
I no, la meva dona està en aquella part que et sap greu que s'acabi i llegeix amb lentitud...
_______________________

Gdàciess combanys bel vostde supodt...

khalina ha dit...

A part de regalar unes tenalles, podrien regalar una lupa no?? Jo tampoc entenc perquè costa tan obrir segons quins productes...

M'han fet molta gràcia els teus comentaris sobre el prospecte. Més val prendre-se'ls així :D

Millora't. No vull cap post d'angines. O en tot cas, que siguin les del veï (I ho sento per ell). Deixem-les en angines imaginàries.

Els del PiT ha dit...

Lupa! Com no he caigut abans... Sé que potser m'he passat aquesta setmana i no et preocupis que encara que m'estigui morint, no ho escriure... suposo.
;-)

Assumpta ha dit...

Va, ara de veritat, eh? Si ara tens mal de coll això ja dura massa... Has anat al metge?

(Em poso tota sèria)

Sí, suposo que algun dia el faré aquell post, necessitaria alguna foto nova per completar :-))

M.TeReSa ha dit...

Bona nit, tècnic especialista en Claudines, veig que el refredat no et merma l´imaginació i això ja es positiu així que continua amb ella doncs es qui ara per ara et fa estar lúcid i imaginatiu, aprofita !!!!
Jo tampoc sabia lo del peix, vaja !!!! ja arribo tard !!!!
Petons i millore't.

bajoqueta ha dit...

M'alegro que lo costipat comence a marxar. No s'han de llegir los prospectes, te pot agafar alguna cosa :)

Els del PiT ha dit...

Gràcies bajoqueta, tens raó, des que vaig fer aquest post que em fa mal tot (el meu segon nom és Joan -per l'avi- i el tercer Hipocòndri ;-)

Què hem fet els del PiT darrerament?