dijous, 26 de febrer del 2009

Robotop & Co.

Quissapon, 8:42h (del matí, no 20.42h...)

Aquest matí em preparava per anar a treballar.
Quan m’adreçava del bany a l’habitació amb la mateixa pinta que el dia que vaig néixer (gairebé quaranta-un anys més tard) ha sonat el telèfon. Quina sort no viure en una casa com la de la Preisler —he pensat—, fer tres-cents metres llisos en pilota picada per atendre una trucada seria massa esforç abans de les nou del matí... (Clar que aquesta dona desconeix les hores prèvies al migdia i tampoc crec que sigui ella precisament qui atengui les trucades, deu tenir una assistenta anomenada Ana Porcel, Anosa pels amics...).

Maleint-me a mi mateix per haver deixat les finestres obertes seguint la recomanació de l’AIXACA (Associació Internacional de Xoriços Amants de Coses Alienes) que expressa la necessitat de ventilar les habitacions almenys deu minuts cada dia (per tal que els seus associats tinguin prou temps de buidar-te la casa...), m’he posat l’auricular a l’orella mentre cobria amb l’altra (mà) la meva nuesa (nuets inclosos... Ep! Que m’hi cabia tot perquè feia fred, eh?)

Llavors ELL (la màquina-robòtico-androide que un servidor anomena carinyosament Robotop) m’ha parlat i jo he quedat espaordit (per no dir acollonit):
Buenos días (salutació freda que m’ha fet caure el cor més avall de l’estómac...)
Por fin hemos mejorado el ADSL en tu zona. (Com aconsegueix mantenir la fredor amb aquesta notícia, he estat a punt d’exclamar: Iupiiii!!! Però no he gosat, la sang no em regava prou) Te ofrecemos la posibilidad de una prueba de setenta y cinco días sin compromiso. (Això m’ho diu amb una calculadora a la mà i potser me’n sortiria, però amb quina mà? Què tal si m’ho diu en mesos? És odiós que et diguin l’edat d’un nen petitó en mesos, sóc de lletres jo...) Marca uno en el teclado de tu teléfono y te pasaremos con uno de nuestros operadores. Tut-tut-tut, tut-tut-tut… (Òndia! Ha penjat?!? “Marca uno, marca uno...” —el meu cervell resta hipnotitzat i el dit marca “uno” repetidament...

Quan he aconseguit desincrustar el telèfon de la meva mà a queixalades, m’he vestit tremolant de fred i he marxat de casa. Disculpeu que l’avi no faci feina avui, el tinc marcant “uno” rere “uno” (a veure si millora de veritat la velocitat de la nostra connexió).

De camí en cotxe a la feina, anava distret (amb la vista a la carretera, però la ment a casa). Pensava en Robotop i el seu “marca uno” quan he passat per davant del radar de sempre (una altra màquina-robòtico-androide, ho dic així perquè també hi ha gent que està quadrada i “robòtica” del verb robar...). Sempre vaig a la velocitat que indiquen els senyals, però no perquè hi hagi un radar només (que també...).

-Sempre? —preguntaria l’avi.
-Sí avi, excepte aquest matí...

Conduïa entre cabòries mentals diverses quan m’he adonat que el vehicle superava en 10 km/h el límit permès i m’he quedat glaçat (per segon cop aquest matí). Mira que seria mala sort que avui fos el dia triat per posar en marxa la maquineta...

-La culpa? De l’androide cabró del telèfon...
-Qui pagarà la multa si n’hi ha? El ruc androide de sempre i, per acabar-ho d’adobar, Robotop m’ha tutejat i el seu amic quadrat m’haurà tutejat (amb “p” de putejar!)


Vota'm al TOP CATALÀ!


Escrit per Sergi M. Rovira
No tot, eh? Que jo també faig feina... (Avi Gres)

19 comentaris:

Kudifamily ha dit...

Bé, deixant de banda el dramatisme de l'escena (nu, pelant-te de fred i amb la veu tètrica d'en Robotop de fons...), t'haig de dir un parell de cosetes:
1- Com se t'acut anar a agafar el telèfon quan vas a realitzar la sagrada dutxa, la que et marca la resta del dia, la que fa que puguis encarar una nova jornada amb almenys un somriure d'orella a orella, com a mínim els cinc minuts després de sortir de casa????
2- Tens molta paciència, noi! Jo a la que sento el "collons-de-maquineta" (així se'n diu a casa meva) dient "buenos.." ja penjo! I si no és maquineta, directament els engego a dida!
3- La maquineta quadrada de la carretera, altrament dita "òstia-un-altre???", no crec que t'hagi fet cap retratet per 10Km... optimisme per davant de tot!
4- Jo crec que després d'això, hagués girat cua, me n'hagués tornat a casa i hagués passat de tot i de tothom... perque començar el dia "aixins"...

;-)
:-*****

Garbí24 ha dit...

Això es començar bé el dia , amb pilotes , passant fred i escoltant una màquina de vendre.
El radar no t'haurà agafat per tant poca cosa , valdría més el segell i el paper que la multa , o sigui que no els surt a conta .
Pitjor seria que el radar t'enxampés tal com estaves devant del telèfon , con las manos en la masa .

zel ha dit...

A veure si has fet una animalada i has deixat que et desviessin trucades que pagaràs tu... si és així, vinc i et foto un cop de crossa, tan gran...i et deixes enredar per un robotot????


Uix, que no tingui raó jo, que no la tingui...

Assumpta ha dit...

De veritat estas més de TRES segons al telèfon quan sents que et parla una màquina? Ves que no tingui raó la Zel!!

Jo penjo directament... bé... a vegades no tant directament, primer dic "PROOOU!!" (en català, tot i que sé que tinc un 99,84% de possibilitats que m'entengui qui escolti... si és que algú escolta)

Assumpta ha dit...

Avi Gres... ja pot deixar d'apretar l'"uno" :-))

Martí ha dit...

Tranquil, m'han dit que aquell radar no funciona... si et serveix de consol.
Per cert, m'ha comentat la teva veïna que sembla ser que s'ha adonat avui, a les 8.43h (del matí, no 20.43h), que havies guanyat pes... i no precisament en allò que amagaves (i que has deixat d'amagar quan petjaves l'1 repetidament), hahahaha!!

merike ha dit...

Marit estimat was also exceeding 7 km/h and the police sent him a letter: (they photographed our red Mercedes) "You have been a bad boy and we will have to send you this reproach, please try to follow the speed limits, it will bring safety to our roads!!"

The things the Police has time to do over here. (When even the murder of Kyllikki Saari still is unsolved, from early fifties.)

I accidentally went to your castella blog and what a pleasure: my fav James Blunt singing Goodbye My Lover. Sigh.

Anònim ha dit...

Fill meu centra't al cotxe o et tocarà pagar a tu! conec gent que cada mes en té un de regalet :) Avi Gres el trobo a faltar! jeje

Sergi ha dit...

Segurament en Robotop et donarà l'opció de mantenir la velocitat de connexió, però reduint una mica el preu de la factura. Si aquesta opció ja et va bé, i vull creure que sí, perquè et veig postejar sovint i no sembla que se't pengi massa, amb el que t'estalviaràs podràs la multa que aviat arribarà a casa teva. Es manté l'equilibri universal.

Ma-Poc ha dit...

Compte amb les recomanacions de l'AIXACA, que la saben molt llarga! Normalment si em truca un d'aquests Robotops acostumo a penjar a la primera (i si vaig despullat i fa fred abans i tot) ;)

Els del PiT ha dit...

Kudifamily:
Et respondré el parell de coses que dius, espero no descomptar-me... ;-)

1.- El cas és que ja m’havia dutxat i anava a vestir-me a l’habitació i no he pogut resistir la temptació, qui sap, potser em podien trucar de la ràdio... Per algun premi si contestes bé alguna pregunta, vull dir.

2.- Et confesso (i a tots) que no és la primera vegada que em truca el Robotop, és la segona i esperava memoritzar les frases per fer aquest post o apunt (o “postapunt”, com diu el mecànic del cotxe...)

3.- :-) Així ho espero...

4.- Ja m’hagués agradat, però el dijous és el dia que tinc més feina i menys temps per mi :-(

Gràcies per fer-me riure :-D

garbi24:
Quan vulguis et convido a que ho provis, si t’agraden les emocions fortes. Coi! Ho podries fer a Islàndia el proper viatge (clar que els islandesos no ventilaran més de deu segons...)
Un radar mòbil a casa meva?!? Ben mirat no estaria malament, de vegades en Joel i la Tora agafen unes velocitats de vertigen...
Et dic el mateix, merci x fer-me :-D

Zel:
No m’espantis que ja prou esglais he tingut avui!
Robotot és el nom que havia pensat de posar-li al radar, se li adiu més, però no volia ofendre les “forces de l’ordre transitòries” (amables mossos de carretera) abans de saber si hi hauria sanció o no...
:-) Que no tinguis raó...
Gràcies x :-D

Assumpta:
T’he enganxat! No has llegit la resposta del comentari que li he dedicat a Kudifamily en l’apartat número 2 (sense disposició legal transitòria que valgui) Ha! Ho veus com tu tampoc llegeixes toooots els comentaris dels altres?!?
-Aaaaaltooo, nanooo!!!
-Què passa avi?
-Com vols que l’apreciada Assumpta hagi llegit el que li has contestat a Kudifamily si encara no has publicat aquesta resposta? (espero que s’entengui la cosa... Hi hi hi...)
-Ups! Ho lamento Assumpta, no tornaré a dubtar de tu...
-Cent vegades ho hauries de copiar això...
-Cap problema, avi ho seleccionaré i...
-A mà noi, a mà... Com abans, malandando!
Tranquil•la que ja me’n cuidaré que ho faci, després de tenir-me el dia sencer donant-li al botó del telèfon... :)

Gràcies x :-D

Martí:
Quedo un xic més tranquil (només cal que t’ho hagi dit algú amb la capacitat suficient de distingir entre un radar i una bústia...) ;-)
La meva veïna?!? I quan t’ho ha comentat això? Quan era sola a casa sense el marit? I tu què hi feies a cala meva veïna? Per cert, a quina veïna et refereixes, a la mare o a la filla?
Passa’m un moment a la teva dona que li diré un parell de cosetes... ;-)
He estat a punt de posar la foto de perfil que vaig utilitzar per la innocentada del 28, però he arribat tard a casa, tot just acabo de sopar i ja veus,
m’ho estic passant molt bé amb tots els comentaris :-)
Merci :-D

Merike:
I shouldn’t answer that in english, I must speak catalan with you (there’s someone whatching us ;-) ). La carta de la vostra policia respon a la dita catalana de “Qui no té feina, el gat pentina” ;-)
About Saari, it was a pitty… It seems to me a hit and run case, but anyway, it’s the police business. Unfortunately, there’s still too many of those cases everywhere, all around the world, and I’m not the investigator in charge… I wouldn’t want to, for sure, otherwise I would be as dead as my spanish blog! But, you might go over there whenever you want (both got the same playlist at the side bar)
;-)

Cesc:
Si em concentro papa, de debò, t’ho juro pels Geyperman... ;-)
Sí Cesc, però ja veus que aquest nano pren el protagonisme i velocitat i no el puc aturar, què hi farem, el jovent... Espero que hagis felicitat l’àvia de la meva part, com no puc deixar comentaris al teu blog... Apamaco bona nit i no fem més soroll, hi hi hi...
:-D

XeXu:
Recoi! Potser m’estimaré més continuar pagant més pel servei encara que això repercuteixi en les arques de l’estat... I no podríem demanar que augmentessin els límits de velocitat general per aconseguir un nou equilibri universal més bonic? ;-)
:-D

Ma-Poc:
Ah! Tu també els coneixes aquests, eh? Quina colla!
:-(
No pateixis que a partir d’ara continuaré fent el mateix que feia: Tinc cosins que fan de tot, des de testimonis de Jehovà fins a jardiners de bonsais, passant per pintors-estucadors de mobles d’oficina amb rodes, enceradors de pistes de patinatge artístic en línia i podria continuar pels cosins comercials que volen vendre’t una moto amb sidecar per fascicles (sense pasar pel quiosk, t’ho pots creure?!?)
:-D

Carme Rosanas ha dit...

Bona nit, nano, espero que el final del dia hagi estat més plàcid. Que dormis molt bé.

Els del PiT ha dit...

Carme!!!
Era als Personatges Itinerants repassant quan em tocava publicar, però veig que darrera la Laura ningú ha fet res i jo ho tinc preparat per publicar demà... M'estic escrivint al damunt, sento lletres que em fan pessigolles cames avall fins els mitjons, gairebé puc veure paraules escampades pel terra... Publico demà???

Assumpta ha dit...

Ara ja ho he llegit tot, eh? :-))

Gràcies avi per defensar-me del noi, eh? :-))

khalina ha dit...

Sergi em sumo als comentaris que no entenen com escoltes la conversa d'una màquina més de tres segons jeje.

I bé, jo també vaig contestar a una trucada a les 7.05h del matí, d'un número desconegut (clar que anava més tapada jaja) i ja us ho explicaré en un post jeje. No era robotop precisament. Intriga...

(he penjat el premi, demà faré les entregues)

Els del PiT ha dit...

Ho veus apreciada Assumpta com el nano de vegades no hi toca gaire? Jovent... Hi hi hi...
:)
Amiga khalina!

-Ep! Avi, que em toca dir alguna cosa a mi, no creu?
-Sí noi, fes, fes... Un petonet a les dues, eh?

Khalina:
Jo també m'hi sumo ;-)
A les set del matí normalment em queda encara mitja hora per dormir, així que el més probable és que ningú (o en el seu defecte, la meva dona) contesti aquesta trucada. Esperarem amb paciència el teu po... (O la cosa que escriguis al blog) ;-)
Sóc plenament conscient que t'he pasat més feina que la que tu em vas passar amb el meme del set (L'avi ja m'ha fotut diversos clatellots per això...)
:-)

Ferran Porta ha dit...

Buf, iniciar el dia amb aquesta activitat, vols dir que és bò pel cor? Hauries de deixar que l´avi fes les funcions de l´Anosa; així tu estaries a l´altura dels rics, tindries l´avi distret i tu t´estalviaries Robotops. Què et sembla el consell? ;-)

Bon cap de setmana.

Anònim ha dit...

Vés donant-li idees tu, Ferran... Cal que et recordi que vas ser tu precisament que m'encoratjaves a denunciar la sobreexplotació a la que estic sotmès per part del nano?!?
Només m'hi conformaré si m'ajudes a passar el drap de la pols, hi hi hi...
Apamaco, bon cap de setmana per tu també!

Ferran Porta ha dit...

Ostres, avi, m´heu "pillat". Esperava que aquest comentari meu només el llegiria el nano, no pas vos. Us demano disculpes i sí, teniu raó: no permeteu que el nano abusi de vos!

(coi, espero que aquest el llegiu vos, avi, i no pas el nano. Quin embolic! :)

Què hem fet els del PiT darrerament?