dijous, 16 de juliol del 2009

Els homes que es preguntaven coses davant les palmeres elàstiques de Quissapon

Lectores i lectors que llegiu això mentre us preneu un bon plat d’escudella i carn d’olla asseguts en la terrasseta sense sostre ni para-sols d’un txiringuitu a petar de gent qualsevol del litoral català i olé!

Sota un sol que deflagra fins a ferrar els ous, els del PiT ens preguntem tres coses...

—I mitja! —exclama l’avi Gres.
—Béee, i mitja...

1. —És de debò l’estiu l’època de l’any més desitjada?
2. —Quina trama s’amaga rere les destinacions turístiques més paradisíaques?
3. —Amb quina beguda esteu acompanyant aquest dinar nostrat tan típic i català?


I ½. —Qui és el malandando que ha penjat aquest llit de malla d’unes palmeres elàstiques de Quissapon? Que potser no és conscient que qualsevola o qualsevol que s’hi escarxofi a llegir podria veure com el “totxo-barra-llibre” de més de mil pàgines que està llegint acaba convertit en dues (còmodes) parts de poc més de cinc-centes? Hi hi hi...


Escrit per Sergi M. Rovira
—No tot, eh? Que jo també faig feina...


20 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostres, un examen!! què xulo!! A mi m'agradava fer exàmens!!

1.- No. En absolut, jo odio l'estiu. L'època de l'any més desitjada per a mi és el final de la tardor.

2.- No tinc ni idea, però segur, segur que és molt malèvola.

3.- Aigua.

3,5.- Jo no he estat, de veritat. En tot cas, trobo que cinc-centes també és molt. El proper jo el faria en TRES trossos d'unes 350 pàgines cadascún. Això sí que estaria bé :-))

Desde Firefox, per a tots vostés, Assumpta.

assumpta ha dit...

Que tenen premi les respostes? A que no es cap concurs estieuenc? je,je,je

A veure:

1) Sí, a mí és la que més m'agrada, malgrat la calor. Hi ha molta gent a la que no veig durant la resta de l'any i a més, em permet també tenir més temps per a mí i els que estimo. A part que encara que el dia es comenci a escurçar, per a mi són els dies/nits més llargs de l'any.

2) No ho sé. Les destinacions paradisíaques "al otro lado del charco", de només platja i mojito són les últimes que escolliria. Ja he vist massa videos cassolans... aggg!(que em perdonin).

3)No he dinat pas escudella i carn d'olla, fa calor. Només en menjo a l'hivern!. He menjat amanida rusa (casolana i ben fresqueta) i avui l'he regada amb ga(sosa).

3 i 1/2) Ho miro bé i sembla un somriure encisador... que convida a estirar-s'hi... si no fos... pels dos ganivets ben esmolats que hi ha a damunt!!!!

No m'hi busqueu aquí!

Avi, faci alguna cosa, que al Nano la calor l'està afectaaaaant!!!
;)

McAbeu ha dit...

A mi no m'agradaven els exàmens però, jo que cada dia us en poso un al meu blog, no puc deixar de contestar:

1.- És la més desitjada perquè comporta un canvi respecte a la resta de l'any. I encara que la calor ens ofegui ens va bé aquest canvi de xip.

2.- La trama és clara: els diners i prou. El que ens ensenyen d'aquestes destinacions turístiques és únicament un decorat prefabricat fet pels turistes.

3.- Un xarel·lo ben fresquet per acompanyar un bon pa amb tomàquet amb pernil. L'escudella i carn d'olla la reservarem per quan faci més bon temps. ;-D

3'50.- Jo tampoc he estat però una cosa si vull dir: Em temo que abans d'escarxofar-s'hi s'hauria de calcular molt bé el pes del "totxo" per evitar que a més del llibre no quedi també partida en dos alguna part de l'anatomia de l'interfecte que s'hi posi.

I dues més, per pujar nota:

3'75.- Heu pensat presentar el dibuix de les palmeres elàstiques com candidat a les "Cares del Mòn" de l'amic Tibau?.

3'90.- Ja veig que l'ASSUMPTA fa propaganda activa a favor de FIREFOX. Jo faig servir CHROME i el trobo més lleuger i ràpid però en el que si estic d'acord és que EXPLORER dóna molts més problemes.

captaire ha dit...

Txiringuitos que serveixen escudella i carn d'olla? On??!!

1. Sí, però només pel fet de perdre de vista el jefe i alguns companys de feina durant tres setmanes. Per la climatologia prefereixo el començament de la primavera, aquells primers dies en què ja pots sortir de casa sense abric.
2. Naturalment és econòmic. I no he entès mai la gent que se'n va a l'altra punta del món per acabar fent el llangardaix en una platja, com si aquí no n'hi haguessin.
3. per acompanyar una escudella, un porró de bon vi. Ara a l'estiu, una clara gelada.
3'5. Amb el meu pes, no caldrà afegir un llibre de 100 pàgines perquè les fulles de la palmera facin el seu fet.

Salutacions d'un altre Firefoxià

Ma-Poc ha dit...

Vaja, veig que la cosa va de respostes numèriques:

1) No és la meva època preferida; i encara menys amb aquesta calor que s'enganxa tot el dia i sense vacances (de moment) i... però tampoc està tan malalment (sempre ens podem anar a banyar en alguna platja o menjar gelats o...)

2) Mmm... aquesta no la sé... Posem NS/NC... tot i que els diners com a opció a) no es podria menystenir...

3) El plat que he menjat per dinar molt típic no seria, no... Però amb aquesta calor: cervesa freda o aigua gelant!

3.5) Ni idea (i ja en van dos sense contestar...). Jo no he estat!!!!

Jo abans era molt Firefox, i ara sóc també una mica Chrome i Safari...

Sergi ha dit...

Vaja, sembla que s'ha de fer un examen...

1. La tardor sempre, no fotem, l'estiu pels guiris.

2. Molta màfia segur, liderada pels capos Ramón García i Anne Igartiburu. Demano l'eutanàsia per aquests dos, si us plau, deixeu-m'ho fer, només serà aquest cop...

3. Però si ara és hora de sopar, i encara no he pensat què faré. Però segur que ho acompanyo primer amb gaspatxo i després amb coca-cola zero. Ah, no es poden dir marques. Doncs el gaspatxo és el cutre de Don Simón, que és més barat que l'Alvalle.

3.5 La deixaria en blanc, però contestaré a veure si rasco alguna cosa. És possible que l'hagi penjat algú que, com jo, però que no sóc jo, odia el Ramón Garcia i l'Anne Igartiburu, i anhela que hi jeguin?

L'Assumpta s'està fent tota una doneta. IKEA, ara firefox... quina emoció, no trobeu? Estem veient com creix, snif. D'aquí a no res es treu el carnet i es tuneja el cotxe.

Cèlia ha dit...

Tornem a repartir trossos de llibres???? No tens aturador!

Però anem per fenya.

1.- M'encanta, és molt més fàcil viure!
2.- Prendre'ns els "quartos", segur!
3.- Aigua ben fresca tot i que molts ho fan amb un bon vi, una cerveseta fresca o una sangria! (però a l'estiu escudella i carn... buf! no em ve gens de gust!, millor una amanideta ben variada!)

I ½.: sospito! sospito! (em fa recordar un joc de quan era petitona, l'assassí, que quan sabíem qui era l'assassí, podíem sospitar!).

JJMiracle ha dit...

Bé, com que tots ho han fet, també respondre les tres preguntes (i mitja!).

1. Per mi, no. És, de fet, la menys desitjada.
2. Enganyar quatre babaus i fer que no pensin gaire.
3. Home, una bona escudella i carn d'olla es pot acompanyar amb un bon priorat!!! (Ai, que em deshidrato de tant de suar!)

I 1/2. Jo no, però no és mala idea, no!

Assumpta ha dit...

Ai, XeXu, però si ja tinc el blog tunejat i tot :-)) Que em vaig canviar l'amplada de la plantilla jo soleta per tenir més espai i poder posar les fotos més grosses!! :-)

Jo no tinc cotxe!! :-))

El Gazpatxo del Mercadona (Hacendado) encara és més barato que el Don Simón jeje... Avui n'he pres per dinar ;-)

Carme Rosanas ha dit...

1.- A mi m'agrada l'estiu... vacances, temps, trobades amb amics... i la tardor també i l'hivern i la primavera.

2.- ns/nc

3.- Mira que menjar escudella amb aquesta calor! Quines idees. Però per beure aigua, aigua ben freda...

1/2... juraria que ja estat en Sergi... que les veig dibuixades amb Paint! Xules li han quedat... però la mala intenció que tenen...

rits ha dit...

de debó vols que conestem pensant que prenen escudella i carn d'olla???? si ja no m'agraden ni a l'hivern!!! (només acceptada per dies especials o de mooooolt fred!)

bueno, faré un esforç....

1. definitivament, no. Només si estàs de vacances. Per mi, la millor època la tardor i tb el final de l'hivern, quan el sol escalfa sense atchicharrar-nos.

2. és la manera per sortir de la "crisi".

3. mmmmm, un vinet blanc fresquet?

1/2.... no haurà estat l'individu disfressat de sergi de la foto del post anterior??? encara no he llegit el post (vaig amb molt de retard.....) xò la foto ja m'ha impactat!!! je, je, je...

Els del PiT ha dit...

Estimats i apreciats amics:
Els del PiT volem agrair la qualitat de les vostres respostes. No era la nostra intenció posar-vos a prova en època estival, tan sols preteníem qüestionar-nos coses tot observant el dibuixet que em va sortir inspirat en dos branquillons bessonets que vaig trobar en un bosc, eren una cosa feble semblant a això:

Y Y

I se’m va passar pel cap que algun sapastre hi podria penjar una malla per fer la migdiada...
Llavors una cosa porta a l’altra i et vas engrescant, el cervell et bull per la calor insuportable i enyores el fred, el Nadal i l’escudella amb carn d’olla que fa la teva mare, oi?

Exactament, avi!
I penses que a l’estiu no tot és bon rotllo i les aparences enganyen: Amagat rere una migdiada en llit de malla sota d’unes palmeres en un paratge idíl•lic es podria trobar un parany com aquest...
Vindria a ser una metàfora de l’estiu això?
Podria venir, per què no?
Però donat que les vostres respostes són realment bones i ens han fet riure molt us aprovarem a tots en general i amb nota (encara que hi hagi algunes NS/NC) si és que tenim dret a examinar-vos, ja que encara no hem sabut trobar resposta a cap dels interrogants que ens plantejàvem davant d’aquest dibuix,..
Bé, la ½ sí que la sabem, eh? Que només d’una ment perversa capaç de tallar llibres gruixuts per comoditat pròpia pot sortir una idea igual, hi hi hi...
;)


Molt hàbil, avi...

PS: Gràcies a tots per la vostra col•laboració!
:-D :D

GAIA ha dit...

En primer lloc, per a mi, és la primavera. L'estiu aniria a continuació. Particularment, m'agrada la caloreta i els dies llargs.

Les peles

Aigua fresca

Ni idea!

khalina ha dit...

ostres, sembla un meme dins dels comments :D

1. a mi m'agrada l'estiu per les vacances

2. trames de tot tipus. Donarien per molts posts, i una trilogia com Millenium

3.aigua

1/2 si un s'estira passaria com els jocs de mags, que et parteixen en dos, però allà després les noies es tornen a enganxar com si res

Garbí24 ha dit...

1 es la millor època doncs es quant les senyores i senyoretes porten menys roba.

2 es molt fàcil , la trampa es sempre escurar-te les butxaques a canvi de poca cosa , jo per això els evito

3 tintooooooooooooo de veranoooooooo (eh i no Don simon ...autentic !!! i amb porró català

Garbí24 ha dit...

La mitja , es perfecta per convidar algún ser, estimat?, a descansar amb pau

zel ha dit...

Va, que ja enyorava les èpoques d'estudiant...

1- Sense ferir sensibilitats, la millor època és la que comporta que un es senti millor, i per tant, segons com, cada anys pot ser diferent (jejejeje)

2-Sens dubte, el preu de l'oferta vigent, convenientment relligada amb la disponibilitat de dies de vacances. Si no és així, estem fotuts.

3-Amb gasosa, a casa meva dita "grasiosa" des de sempre.

4-Jo, ja em sap greu, ho vaig fer ahir al vespre rient com una boja amb la foto del noi. Necessitava seure, jeure, i ...ja em perdonareu.


Petons!

bajoqueta ha dit...

Jo no t'hauria de parlar que me vas fer molta ràbia quan vas trencar lo llibre jajaja.

I cada cop que surt la teua foto m'escandalitzes ;)

A mi no m'agrada gens l'estiu, per mi ja podria vindre l'hivern ara mateix i jo tant feliç.

Una enquesta ui no no que tinc que anar a fer lo dinar, torno demà!

Tramuntan del Nord ha dit...

1. Els 30 dies abans de l'inici de l'estiu són el millor moment de l'any.

2. En "Curro" l'ha trobat algú?

3. Una camamilla, per pair bé l'escudella i la carn d'olla.

3,50. Avi ha estat el Nano que ja esta com el de l'anunci un peu a la feina i l'altre de vacances.

Salut i Peles

Martí ha dit...

Sergi,

Arribo tard, després d'unes merescudíssimes vacances on m'he convertit en ciber-inútil per una setmana.

1. L'Estiu, sens dubte

2. El que s'amaga són els núvols, per això fa tant de Sol

3. Amb sal de fruites. Si menjo escudella i carn d'olla a l'estiu en un xiringuito, és la beguda que necessitaré a continuació

3,5: Avi, no torni a treure el tema del Totxo de'n Follin, que m'exalto!

Què hem fet els del PiT darrerament?