dilluns, 20 de juliol del 2009

L'home que va anar a la platja amb la família i esperava que passés alguna cosa per poder marxar

Ahir em va tocar anar a la platja en família.

Vaig deixar la meva dona i el nen al peu de l'escala que baixa a la platja abans que jo iniciés el meu particular "calvari" en solitari de trobar aparcament. La resta de la família ens trobaríem allà i hi arribarien per mitjans diversos. No és que em molesti fer unes deu voltes per aquells dos carrers (el sostre de la furgo em protegeix del sol i l'aire condicionat em manté fresc i estalvi), és l'excusa perfecta per arribar força més tard a la sorra i per gaudir d'aquestes vistes excel·lents.

Quan finalment un cotxe marxa i tu aconsegueixes encabir el teu no et queda més remei que aparèixer a la platja amb cara d'esgotat, estressat i rebufant mentre recordes la fresqueta que t'acompanyava instants abans (fresqueta no té a veure amb cap senyoreta, eh?).

Protegia la meva pell amagat sota el para-sol mentre llegia "plàcidament" un autèntic llibre de butxaca de pes inexistent (literalment parlant) "City of Thieves" de David Benioff a prop de familiars diversos com els meus sogres, la meva cunyada, la meva neboda, la meva dona, la meva filla i el meu fill (tots meus, eh?) bé, el meu fill no, vull dir que no parava gaire a prop nostre, té aquesta fal·lera jovenívola d'allunyar-se tan bon punt creu que ha de cridar l'atenció o demostrar que és prou gran.

Si algú es pregunta: Per què no et vas endur la primera part de "Un Mundo sin Fin" a la platja? Contestaré que després de l'Home que volia llegir Un Món Sense Fi sense acabar amb una luxació als canells, l'estic llegint en la intimitat per temor que els integristes literaris em pengin de les nectarines d'una plaça pública qualsevol... i per evitar que es faci malbé la pàgina 584 amb la sal i la sorra.

Deia que mentre llegia (o ho intentava entre converses familiars...) recordava un video d'en Rémi Gaillard que vaig trobar fent l'orni per internet. D'aquest paio ja he tingut ocasió de visionar algunes de les seves trapelleries i trobo que ha de ser divertit que algú amenitzi així un dia de platja familiar, malgrat tot...


Hagués estat una bona excusa per fugir d'allà, oi? (Perquè, malgrat tenir la furgo a l'ombra i ben aparcada, no m'hagués costat gaire fotre el camp a Normandia, per posar un exemple...)


Escrit per Sergi M. Rovira
—No tot, eh? Que jo també faig feina...

21 comentaris:

Assumpta ha dit...

El més curiós és que la gent de la platja apenes d'immuta!! Què passa? Què ja no ens sorprèn res?

Fins que no arriba al camp de golf no li pregunten si està malament del cap o què... i el pobre responent "és la guerra" jajajaja em moro de riure!!!

En fi, que espero que lluixis un color ben bronzejat i, per altra banda, no pateixis, he vist un grup d'integristes del llibre íntegre i els he enviat cap a "Torrevieja, Alicante"

Per a tots vostès, Assumpta, navegant amb Mozilla.

¡Qué merendilla!

Assumpta ha dit...

On diu d'immuta ha de dir s'immuta.

On diu lluixis ha de dir llueixis.

No és culpa meva, és culpa de Blogger, ja veuràs, pregunta-ho a McAbeu!!

Garbí24 ha dit...

Jo també vaig tenir platja , però com que hi vaig anar aviat , no vaig tenir problemes i quant la marabunta arribava jo plegava les tovalloles i marxava del que dic jo rostisseria , on et fregeixes donant voltes i tot el que allarga la vista es PIT o cuixa . Et noto un moreno tirant a negre........

JJMiracle ha dit...

El millor del vídeo, per a mi: la dona que va a agafar la tovallola just quan el "soldat" deixa la platja (min. 1:49-1:53) i la mala llet de l'home del camp de golf.

No, per desgràcia no acostuma a passar això a la platja.

McAbeu ha dit...

Ja ho vaig mig sospitar l'altre dia i avui sembla que es confirma. A la primera pregunta de "Els homes que es preguntaven coses davant les palmeres elàstiques de Quissapon" , la teva resposta seria negativa, no?

P.S.: L'ASSUMPTA i jo tenim una teoria, gairebé a punt convertir-se en tesi doctoral, titulada: Blogger i les errades ortogràfiques: Segur que jo no "habia" escrit "havia"?" que resol el problema d'aquestes faltes que fan mal als ulls d'una manera més que satisfactòria per tothom.

òscar ha dit...

per acabar de fer un post ben arrodonit de temàtica plagera recomanaria ...

http://www.youtube.com/watch?v=Yggvm-ANkZ4

sols amb un fons de música com aquesta es pot compendre la dèria humana per aquests indrets tan rebonics :)

Carme Rosanas ha dit...

I l'avi no hi era o què? A aquest home li feia falta un bon clatellot! Mireu si som pacífics els éssers humans en algunes situacions... que ningú li va donar. Mira que aquelles dues noies de les tovalloles de costat ho tenien bé... un bon calbot, home! Se'l tenia ben guanyat. Mala llet l'home del camp de golf?

Ferran Porta ha dit...

Com la Carme, jo també volia fer referència a l'avi. Sembla que l'estada "platgil" va ser mogudeta, però coi, com a mínim no vas rebre cap colleja durant una bona estona!

Això us passa per no viure a cinc minuts de la platja, a peu, jiji...

assumpta ha dit...

I l'avi???
Ja veig que va prendre la decisió més encertada, je,je,
Es curiós veure com la gent gairebé ni s’immuta per res, ara el “paio” del golf una mica sorrut. No?
;)

Asimetrich ha dit...

Doncs sí, hi mancava l'avi. Ull amb l'avi Gres, senyor Rovira, que li està prenent terreny. Un post on no hi surt i la gent ja el reclamem! :)

Jesús M. Tibau ha dit...

compte, no et qcremis amb el sol.
Posa'l Un món sense fi de barret

Sergi ha dit...

M'alegro que hagis recapacitat i almenys no facis ostentació a la platja de carregar un llibre mutilat. Tot i que a la platja tenies poc risc de trobar-m'hi, realment, no està mai de més protegir les nectarines.

Qui és aquest sonat del vídeo? Jo no el coneixia de res, però si com a excusa podríem fugir de la platja, ja pot seguir fent animalades d'aquestes.

Els del PiT ha dit...

Assumpta:
Sí que sembla que ja ho hem vist tot.
Imagino que la diferència en la reacció és que els del golf han pagat una morterada per jugar, amb l’afegit del respecte pel camp (que és sagrat) i la platja, com tothom i totadona sap, és gairebé de franc...
El sol només em va tocar de camí a l’aigua un cop i de camí al txiringuito un altre (s’hi està massa bé sota el para-sol!
Firefox, más bueno que los albercocs!
:-D
PS: Culpa de Blogger? Aquesta sí que és bona...
:-(

garbi24:
Tu sí que en saps! La diferència entre tu i jo és una hora de viatge en aquest cas... El negre és tan interior com el moreno, eh?
;-)

P-cfacsbc2v:
Sí, fa tota la cara de pensar Jo agafo les meves coseteees...
I això del golfista també s’enten perquè va vestit i armat amb un pal, que els de la platja...
:-)

McAbeu:
Certament, m’estimo més la primavera.

PS: Antonses, aixòs que dieu de bloger esplicaría algunas cosas que ma passan ultimamment, hoi?
;-)

òscar:
I és ben curiós que al “clipet” aquest no surt ni sorra ni mar ni platja...
:-D

Carme:
Ui noia, quin mal geni!
És que té molta raó, nano! Que no es pot anar pel móooon fent el que et doni la gaaaana, sense avisaaaar... Hauria de dur una pancarta que digués: “Això és una broma”.
Però perdria tota la gràcia! Oi?
S’està rifant un clatellorroooot...
Deixi, deixi, que encara em farà treure la pastilla que m’acabo de prendre...
:-)

Ferran:
No vaig rebre perquè l’avi es va quedar a caseta tranquil•lament (vigilat per la gossa...).
Cinc minuts caminant?!? No deies que vivies davant del mar? Quina maaandra!
;-)
Jo no t’envejo la vista que tens noi, a mi no em calen ulleres, hi hi hi...

-assumpta-
Ja ho pots ben dir mossa, per un diumenge que em quedo tranquil a casa, hi hi...
Sorrut, sorrut, és cert, sembla que es necessita molta concentració per encertar la bola...
;-)

Asimetrich:
Ja diuen que més val caure en gràcia que fer l’orni... però no cridis gaire, no fos cas que se li pugessin els fums...
;-)
Què dius, què dius?
Ah! Ja ho veus nano, sóc l’estrella del PiT! David contra Goliat, la lluita del feble enfront del poderós, la..
.
Avi! Vol fer el favor?!? Que se li cremaran les torrades!!!
Hi hi hi...

Jesús:
He he he...
Hi hi hi...

XeXu (integrista literari):
La prudència per damunt de tot, però la meva dona sí que llegia “Et donaré la terra” sense les tapes dures (i mira que he intentat encolar-les de nou, però no em deixa...)

El sonat, en Gaillard aquest, en fa de tots colors per penjar-les a internet.
És que ja no saben què fer, eh? Hi hi hi...

Assumpta ha dit...

Veus? Veus com Blogger t'ha fet escriure amb faltes? De tant en tant ho fa!!! I algunes ben esgarrifoses que, quan escrivim NO hi són... i, després, apareixen al text!!!

Els del PiT ha dit...

:-D
De debò és cert això? Mmmm...

Hare la proba:

canjuro
pinguineo
havichuela

ha beure si ting vona sort...
;-)

Els del PiT ha dit...

Ostres!
No ha funcionat!
:-(

Jordi ha dit...

Jo també sóc anti platja com vaig deixar palès fa un parell de mesos al meu bloc. Unim-nos, tots, i creem una associació de gent que odia torrar-se al sol!!

L'avi, al txiringuito, suposo...

Els del PiT ha dit...

No, no, Jordi, jo a casa amb la gossa i ben fresquet, hi hi... Calla, que es podria fer un grupet al feixbuc, eh? Tot i que no hi passo gaire per allà...
:)

khalina ha dit...

:D això de la fresqueta és molt graciós... Crec que els dies de platja, si no hi ha lloc, segons l'hora,fins que no marxa algú, ja pots anar a dinar i tornar després

Quines idees al video!

Ma-Poc ha dit...

Curiós el video... Però al final el dia de platja bé, oi? :)

Ferran Porta ha dit...

Haha!! Avi, no es fiqui amb la meva vista, que acabarem malament!!

Què hem fet els del PiT darrerament?