dijous, 9 de juliol del 2009

L’home que volia llegir “Un món sense fi” sense acabar amb una luxació als canells

AVÍS: AQUEST ESCRIT POT FERIR LA SENSIBILITAT D'ALGUNES LECTORES I LECTORS
Lectores i lectors, amigues i amics del PiT:
Un dels trets que em caracteritzen és el fet de buscar la comoditat en les coses que faig.
—Guaita quina gran novetat del nano, eh?

La mandra no és bona per res! —ha dit sempre ma mare equivocada, a mi em serveix per aguditzar l’enginy—. Si visito un blog amic i em costa d’obrir per alguna cosa —sigui per la quantitat de coses inútils que es pengen, com per la publicitat emergent que alenteix la visita fins a eternitzar-la— no puc més que comunicar-ho a la direcció del blog per la meva pròpia comoditat i per aquest tret característic. Sempre analitzo tot allò que em cau a les mans i procuro trobar la manera de millorar-ho...

—Suposo que amb l’excepció de caques de colom, petards encesos i d’altres similars, oi?
—Oi!

És per aquest motiu que si començo a llegir un llibre gruixut com, per exemple, “Un món sense fi” i després d’unes quantes pàgines haig de demanar hora a la traumatòloga per una luxació al canell dret, m’estimo més alleugerir el pes del totxo i estalviar-me una visita a la doctora Sabaté —que aviat començarà a tenir-me massa vist...

Diumenge passat vaig arribar a la pàgina cent de la versió en castellà d’aquest llibre que, curiosament, em va regalar la meva dona. Si penseu malament, encertareu: En realitat es va fer un regal de manera indirecta.

—I tu d’intermediari passerell, hi hi hi...

D’aquí que el comprés en la seva llengua materna, però com diuen que a cavall regalat no li miris el dentat... Vull destacar que la meva dona, de la mateixa manera que no recorda en quin idioma ha vist una pel·lícula, també llegeix indistintament, però li és més còmode en castellà.

—Diria que la seva comoditat/mandra li aguditzà l’enginy en aquest cas, eh?
—Sí avi, vostè ho ha dit...

Quan començava a notar que, o el deixava o perillava la meva integritat física, sense dubtar-ho, vaig posar-hi remei amb un estilet i una mica de cinta adhesiva transparent (per no dir Celo).

La meva dona em renya, però sap que tinc raó —malgrat no ho accepti amb la sinceritat que hauria de caracteritzar-la en moments com aquests...



—Ooooh! I què i què?
—Doncs que ara estic llegint la primera part del llibre amb molta lleugeresa, avi...



—Ah! La mateixa lleugeresa d’aquell que anava per la selva amb una cabina de telèfons a l’espatlla per protegir-se de l’atac de les lleones salvatges...
—Com diu?!?
—Que la finalitat no era ficar-s’hi a dins, sinó deixar anar la cabina per poder córrer més ràpid, hi hi hi...
—Oh! Que doleeent!
—Ja hi som!

Pot semblar una excentricitat això que explico, però no és un costum gens nou en els meus hàbits, és més, ja vaig deixar constància aquí al blog de les mutilacions de llibres (tots meus, eh?), digueu-me rar.

—Rar, rar, però còmode de nassos! Ja me’l passaràs aquest, eh? Hi hi hi...
—En castellà?
—Ui no, deixa, deixa... Per cert nano, avui no ha passat l'Artur que deies, eh?
—Quin Artur, avi?

—L'Artur de no sé què home! Algú que m'has dit que havia de passar per Quissapon! Com no hagi passat mentre jo era a veure els de les bicicletes...
—(...?!?)



Escrit per Sergi M. Rovira
—No tot, eh? Que jo també faig feina...

40 comentaris:

Sergi ha dit...

Això sí que no, avui has ferit la meva sensibilitat. Els llibres jo els tracto tan bé com puc, ni hi escric ni subratllo res, ni doblego una pàgina, i em fa mal quan veig que s'ha arrugat una cantonada. Ni pensaments de fer això que tu fas.

Els del PiT ha dit...

Ui XeXu, hauràs de disculpar la deixadesa del nano, ara mateix l'esmenaré i posaré que aquest escrit pot ferir la sensibilitat d'algunes lectores i lectors... Gràcies per avisar maco! Hi hi hi...

khalina ha dit...

Sergi, si no haguessis mutilat altres llibres, diria que ho fas pels gelos que tens cap en Ken Follett.

Jo li vaig regalar a la meva germana, en català. Ja et diré si els meus canells pateixen...

Jo crec que l'avi podria construir-te un moble o algun invent per recolzar els llibres mentres llegeixes.O que quedi penjat del sostre. No se´. Avi vost+e no és l'home de les idees? (i dels calçotets :D ) Què em diu avi? No ho faria pel noi? Pobret, amb el rellotge al colze!

Els del PiT ha dit...

khalina:
Hauríes d'haver vist la cara que posava mentre enfonsava l'estilet entre les pàgines del llibre: els ulls ben oberts em tocaven els vidres de les ulleres, la llengua plegada entre les incisives superiors i inferiors tot subjectant la víctima amb una sola mà i...
Ara ja ho puc dir tot això, oi? L'avi ja ha penjat l'advertiment al post, he he he...

Ja m'ho diràs quan t'hi posis.
Pensa que havia d'aturar-me a descansar i sovint a causa dels pensaments entorn a com solucionar aquest problema.

I des de llavors que és un home nou i alleujat estimada khalina, hi hi hi... :)

Gràcies per recordar-me que havia de canviar el rellotge de lloc!
;-)

òscar ha dit...

has documentat massa alegrement, sergi, un acte vandàlic que la conselleria de cultura de la generalitat de catalunya considera com greu o molt greu i tipificat amb càstigs d'entre 3 i 6 mesos de treballs culturals com la lectura en veu alta, enmig de les rambles i pels guiris, del tirant lo blanc i l'escanyapobres. la recaptació dinerària passarà a la societat general d'autors catalans.

tot i que ... si el llibre és en castellà ...

JJMiracle ha dit...

Continuo pensant que potser seria millor anar a veure la Dra. Sabaté…

McAbeu ha dit...

Estic bastant curat d'espants i no hi ha gaires coses que fereixin la meva sensibilitat per tant acostumo a no fer cas d'avisos com el que molt prudentment a posat l'Avi i tiro pel dret quasi sempre sense consequències greus.
En canvi avui les fotos m'han impactat, m'agraden els llibres i no faria mai el que tu t'atreveixes a fer. Després però he llegit el teu text i he pensat que un llibre és per llegir-lo, i si pot ser sense prendre mal, i reconec que aquests totxos dificulten aquesta opció sobretot si, com a mi, t'agrada llegir estirat al llit.
Per tant, encara que jo hagués buscat una solució menys traumàtica, no trobo tan malament el que has fet.

USD ha dit...

has dividit el món en dos!

Els del PiT ha dit...

òscar:
Ostres! No m’espantis! Juro que durant l’elaboració de l’escrit cap llibre va patir maltractament psicològic ni físic (per això abans el vaig anestesiar de la manera més tradicional: martellada a la foto de l’autor per si de cas...).
;-)

P-cfacsbc2v:
Ooooh! Però si és ben meu! A més estic pensant que podria fer unes tapes noves i posar “Un Mundo” autor: Ket (a la primera part) i “Sin Fin” de Follen (a la segona).
;-)

McAbeu:
Sí senyor! Penso que si ja el posessin en venda d’aquesta manera la gent el compraria més a gust, però imagino que això deu ser un tema econòmic.
Si deso les dues parts plegades en un prestatge ningú veu la diferència! El fet de llegir un totxo mentre el cap se’n va a pensar en la incomoditat de fer-ho i en si et podries comprar un e-book i que si patim que si petem, acabes oblidant què estaves llegint. Ara almenys em puc concentrar en la lectura, malgrat les mosques albines...
;-)
PS: Si hi caus, ja em faràs saber si trobes la solució (sempre que no passi per invertir en aparells estranys que provoquin somriures al meu voltant, eh?)

USD:
:-D
Havia de trobar una sortida, encara que fos indigna, eh?
;-)

Martí ha dit...

Menys mal que la Penélope no va seguir la tradició, en aquest cas, de demanar el llibre a la meva dona! (Encara que el meu és en català, serà que al seu estimat "Follin" l'ha de llegir en la llengua en que... Ups, perdó!).

Arribes a cometre aquest sacrilegi amb un llibre meu (o de la meva dona, que pel cas és el mateix, ja que acaben tots als mateixos prestatges) i m'esborro dels seguidors del PiT...

No li ensenyaré les fotos a la Natàlia perquè et retiraria la paraula durant molt de temps. A qui li importa un canell més o menys quan hi ha en joc la vida d'un llibre?

En fi, no em podia imaginar que els teus gelos de'n "Follin" arribarien tan lluny.

JJMiracle ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
JJMiracle ha dit...

En aquest cas, potser passaria a llegir directament la segona part ;-)

Els del PiT ha dit...

Martí:
Ah! El tens en català?!? Me’l deixes?
(Pensa que tot això és un muntatge fotogràfic que m’ha fet l’avi, eh?)
Només intento mantenir la salut de iaio que tinc. Tu rai que encara tens forces per rascar la guitarra!
;-)

P-cfacsbc2v:
Punyetero!
És comprensible que amb l’arribada de l’estiu t’estimis més la segona part, eh?
:-)

Cèlia ha dit...

M'he de situar en un dels dos mons?Jo també sóc dels de la sensibilitat ferida per les imatges. Mai ho faria però si a tu et va bé...
(Ara, després de llegir el teu post m'he quedat garratibada. sóc de les persones que es compliquen la vida perquè no trenca els llibres gruixuts pel mig i m'esforço en aguantar-los per llegir-los?, uala! ara sí que m'has deixat contemplativa... -per dir-me una paraula amable a mi mateixa!)

captaire ha dit...

Has pensat en comprar un faristol?
A mi me'n van regalar un de sobretaula plegable molt xulo.
Al principi no sabia què fer-ne.
Després vaig trobar que m'era molt pràctic per aguantar el bloc on escric contes (a bolígraf) mentre els passo a l'ordenador.

Fins que em vaig contracturar l'esquena i no podia aguantar pes. Justament en aquella època estava llegint l'altre totxo de'n Follet, Els Pilars de la Terra, i em va anar bé el faristol per aguantar-lo.

Sergi ha dit...

Bé, almenys heu posat un avís, ja veig que el tema ha generat polèmica, que en parla en Tibau al seu blog i tot, i heu fet un debat al facebook. Com que no en tinc no hi podré participar, però ja saps cap on va el meu vot. Em sento com els que fan reclamacions anti-taurines, però amb llibres. I bé, ja que hi som, també em declararé anti-taurí, és clar.

Assumpta ha dit...

Juaaaaaaaaaaassssssss :-))

Doncs jo dec ser molt bèstia però he rigut molt amb les imatges jajajaja... fins i tot li he dit al meu marit que s'ha apropat a portar-me un Donut amb xocolata (cert, eh?) "Mira, mira que ha fet aquest amb el llibre perquè era massa gruixut!!" jajaja

Jo no ho hagués fet mai, ho admeto, però he de dir que no m'escandalitza gens que ho hagis fet.
El llibre és per llegir-lo: tu l'estàs llegint, després que ho faci's podrà seguir essent llegit (en dos pràctics volums) així que no hi veig cap problema :-))

Per cert... que jo sóc una de les teves víctimes en queixes sobre el blog :-(

Em vas fer canviar la configuració de la meva finestra de comentaris!! i la emergent aquesta no m'agrada gens... i, a sobre, no has vingut a veure la col·lecció de llapis de la meva germana que tinc posada fa més de 24 hores, o sigui que ha estat un canvi inútil!!!

O passes abans de les 23:59 d'avui o torno a posar la finestra sencera com m'agradava :-)

Per cert, suposo que el meu cas era "la quantitat de coses inútils que es pengen" perquè, que jo sàpiga, no salta cap publicitat emergent al meu blog.

Això sí, sé de blogàires que els hi surt i no saben ni com arreglar-ho ni per què els hi surt perquè ells no són pas els causants de que surti...

Assumpta ha dit...

Ah!! Jo també sóc anti-taurina :-))

Assumpta ha dit...

Estava pensant jejejeje... si trec la finestra emergent i ho deixo tal com estava partiràs el meu blog en dos? :-)))

McAbeu ha dit...

Torno a venir perquè en Tibau t'ha fet propaganda i volia veure com anava la polèmica i donar-te una idea: Has pensat en els audio-llibres?, jo vaig aconseguir "La Catedral del Mar" en format mp3 i la cosa té els seus pros i contres però al menys no provoca lesions físiques per excés de pes.
I per sobre de tot, no facis enfadar l'ASSUMPTA que és un encant de dona. ;-))

McAbeu ha dit...

Tornant a llegir els meus comentaris m'adono que al primer he escrit "a posat" en lloc de "ha posat" i al segon "al menys" en lloc de "almenys", potser si que tenies raó quan em vas dir que a la nostra edat a vegades els dits van més ràpid que la ment. :-DD

Els del PiT ha dit...

Cèlia:
No siguis cruel amb tu mateixa dona, només defenso la llibertat que té cadascú de transformar els seus objectes i adequar-los a les necessitats pròpies. us convido a provar-ho, eh?
;-)

captaire:
Un faristol plegable? Si anés bé per llegir panxa enlaire al llit/sofà/hamaca/el-que-sigui-mentre-sigui-horitzontal i, a més te’l regalessin amb el totxo, d’acord, però l’opció escollida per un servidor és pràctica, econòmica i reversible en un 95% dels casos.
Consti que Els pilars de la Terra els vaig llegir l’estiu passat en edició de butxaca i no pesava tant com aquest (també era més jove...) i és que ja tenim una edat tots plegats.
;-)

XeXu:
Debat al Facebook? Doncs no en tinc ni idea, potser enviaré a l’avi que això és cosa seva...
Què dieu de mi?
No res, avi, que diu en XeXu que al facebook hi ha merder.
Ui me n’hi vaig ara mateix! Ep! Que jo també voto per la retirada del toro d’osborne, eh?
No no, es tracta dels toros de plaça això, avi...
També, també, en contra!
;-)

Assumpta:
De bèstia res, que com he dit abans hem de ser lliures de fer el que ens sembli amb les nostres cosetes.
Això mateix és el que penso i la meva dona em renya, però bé que va començar a llegir “Et donaré la terra” sense les tapes dures (que també vaig treure per comoditat i per alleugerir pes...).

Les queixes al teu blog anaven en públic perquè no tinc manera de fer-ho en privat, eh? I no era cap queixa, més aviat suggeriment d’amic. Ara ja puc dir que he vist la col•lecció de “llapissos” (com t’agrada dir a tu, i a mi...) tot i que el comentari l’he aconseguit fer a les 00.00h. en punt. Coses inútils en general hi ha uns quants blogs que donen consells alhora d’eliminar coses innecessàries als blogs. Tots ho hem fet, jo fins i tot hi tenia un rellotge, però realment cal? Hi ha un munt de coses que alenteixen la càrrega d’un blog i fan la visita força difícil. En el teu cas concret imagino que és el pes de les fotos. Si les comprimeixes no pesen gens i vindria a ser el mateix potser. Amb les visites al teu blog i al de la zel normalment se’m tanca l’explorador o es penja, però no em facis cas, que jo sóc un tiquismiquis, eh?
El cas de la publicitat no sol•licitada jo el vaig superar eliminant una txorradeta que analitzava les estadístiques del blog que es deia en garrulu: “güeb estats de motigo” (un quadradet blau cel travessat per una línia vermella d’estadístiques).

:-D No et partiré el blog en dos, però sí que potser li partiràs el cor a l’avi, digues-li xantatge emoocional...
;-)

McAbeu:
No he pensat mai en això dels àudio-llibres, però sí en un e-book de pes constant i capacitat brutal. No pateixis gens per l’Assumpta, està en bones mans.
Tranquil que ningú t’ho tindrà en compte això dels dits (bé, potser si tens parella sí, però no ens distraguem, que la ment ara em va més ràpida que els dits a mi també...).
;-)

Assumpta ha dit...

Comprimir les meves fotoooooooos?

Això sí que no, xiquet!! :-))

Jo no sóc cap gran fotògrafa ni tinc cap súper càmera, però m'agrada posar moltes fotos...

Vaig eixamplar jo soleta el meu blog, trastejant en el codi HTML de la configuració de la plantilla per tenir la columna principal i la barra lateral més amples, precisament per poder posar fotos més grans... i m'encanta que, quan es cliqui a sobre, surtin fotos immenses!! :-))

Les dels llàpissos (jeje hauria de dir-se així!!) no són tan grans perquè no les vaig fer jo, són de ma germana i ella sí que les comprimeix :-)

El meu blog permet ara unes fotos de 560 x 420 píxels quan la mida standard que blogger anomena "gran" és de 400 x 300 i, a més, perquè em surtin clares i boniques he de retocar un altre lloc del codi on posa 400 i canviar-ho per 1600.

I tot ho faig "manualment" perquè no ho sé fer d'altre manera. Canviant la mida foto a foto...
Tardo un munt a pujar cada imatge al blog precisament perquè sé que són grans i "pesades"...
El post dels núvols vaig estar més d'una hora només per posar les fotos.
Adoro els núvols i volia que el post quedés tal com va quedar.

Em sap greu que et costi d'obrir, però cada coseta que tinc al meu blog és meva i estimada... cada detall l'he aprés d'un lloc o d'un altre... algú em va ensenyar com posar YouTubes, a tenir l'hora correctament, a posar un petit marcador per saber si hi ha gent connectada... i m'agrada tenir-ho. Fins i tot hi pots trobar l'Evangeli del dia, o els resultats actualitzats del futbol de cada jornada... Cada cosa la vaig anar aprenent, preguntant, buscant... i després, si algú em preguntava com ho havia fet, doncs m'agradava explicar-ho també...



En quant a publicitat emergent no en surt al meu blog, així que no problem :-))

Els del PiT ha dit...

Assumpta:
Jo sóc profà en matèria fotogràfica. És genial que pengis moltes fotos i hi dediquis tant de temps perquè sovint paga la pena veure-les, però personalment no sóc dels que clica les fotos per veure-les en gran format a no ser que la foto ho demani com unes que vaig veure en un blog d’un amic teu... l’Òscar? Roger? No recordo bé ara...
De tota manera respecto la teva opinió i la il•lusió que et fan les fotos immenses. Jo crec que hi ha molts blogs per llegir i el temps és justet perquè també s’ha de viure i dormir...
De les coses inútils no em referia al teu blog en concret i les teves cosetes, quan ho feia tenia al cap una idea global extreta del conjunt de blogs que visito o he visitat. N’hi ha un que té divuit mil cosetes per saber d’on vénen els visitants i això afavoreix la publicitat no desitjada i penso que amb una sola eina ja ho pots saber, oi? La gent connectada en aquell moment també fa gràcia tenir-ho. De tota manera, estic pensant que potser estaria bé conèixer l’opinió dels visitants via enquesta... O potser és millor no saber què opinen, no fos cas que l’avi i jo ens enduguem un ensurt i haguem de plegar, eh?
Una abraçada doble amb quatre culleradetes de sucre fi i donut de xocolata!
;-)

Assumpta ha dit...

Hola!

Em sap greu... m’asfixio i no sé reconèixer el meu propi blog amb aquella claustrofòbica finestreta emergent. Ho torno a posar com ho tenia abans.

Si és molt dificultós per tu entrar i deixes de fer-ho ho entendré perfectament :-) a mi també em fastigueja molt quan se’m penja l’ordinador per la causa que sigui (i amb l’explorer se’m penjava molt, per això em vaig passar a Mozilla Firefox)

Jo seguiré entrant a casa teva perquè em fas riure amb els teus escrits, m’agraden les teves ocurrències i m’ho passo bé i, a més, ens anirem veient pels cinquanta mil blogs en els que coincidim ;-)

Abraçades x 2 !!!

Ma-Poc ha dit...

Ostres! Jo no els tracto així als meus pobres llibres... :) però ara se't fa més curt aquest món sense fi, oi?

sargantana ha dit...

fa un grapat de dies que no tinc aixo en condicions
pero volia pasar a veura si esteu be i veig que si.
ho celebro
molts petons!
paseu bon estiu

avi...tambe hi han petons per vos.
que no s'els quedi tots el noi. ok?

apa siau!

Jordi ha dit...

Sergi, jo vaig llegir-me el llibre en format tapa dura en deu dies i per les vacances de Nadal. Va ser l'única manera que vaig trobar per no haver de traginar el llibre d'una banda a una altra. Pesava un munt!!

Sí, sí, ets un sacríleg! I RAR?? Doncs si ets .RAR, descomprimeix-te amb el Winzip!! Acudit dolent d'informàtic, ja ho sé...

Jordi ha dit...

Sergi, vaig llegir-me el llibre però en format tapa dura. L'única manera que vaig trobar va ser fer-ho per les vacances de Nadal. En 10 dies ja ho vaig tenir enllestit i d'aquesta manera no vaig haver de traginar-lo amunt i avall!

Sí, sí, ets un sacríleg!! I RAR!! Doncs si ets .RAR, descomprimeix-te amb el Winzip!! Acudit dolent d'informàtic, ja ho sé!!

Jordi ha dit...

Hi ha dos comentaris perquè el primer m'ha donat error!! Quin desastres!! També pots partir-los en dos, com el llibre... jejejeje

assumpta ha dit...

El món s'ha acabat, ja no és sense fi!
Em sembla que si m'haguèssin fet una fotografia mentre anava llegint el post i he vist el sacrilegi...
M'haguèssin tret amb una boca oberta i més rodona que la del donut de l'Assumpta.
No ho hagués dit mai, mai que algú faria alguna cosa així.
Mira us ho podeu compartir tu i l'avi, mentre un llegeix una part, l'altre fa per la resta.
Encara que potser fer-ho a sorts, si no a qui li toqui la segona directament... aiisss!
Algun dia entraré i no em sorprendreu amb alguna cosa?.
La resposta es NO, je,je
Sempre en tenia alguna a dir.
Genial!
;

zel ha dit...

NOoooooooooooooooooooooooooooooo!!!!, això NO ES FA, COI, mira que estàs fent malbé un llibre, conxo!!!


Prepara't, prepara't que veuràs com t'emplastofaran una pinya!

Uix, el cor de paper em fa mal...

zel ha dit...

NOoooooooooooooooooooooooooooooo!!!!, això NO ES FA, COI, mira que estàs fent malbé un llibre, conxo!!!


Prepara't, prepara't que veuràs com t'emplastofaran una pinya!

Uix, el cor de paper em fa mal...

Els del PiT ha dit...

Assumpta:
Nocilla? Vale! Ja ho provaré, o no, en funció del règim que faci de cara a l’estiu ;-) (coi! Si ja ha començat!! :-) )
No siguis tan dràstica dona! Potser creus que una coseta tan insignificant podrà evitar que et passi a veure?
Ja et vaig dir i repeteixo que no volia pressionar-te amb això, només era un suggeriment de lector. Molt pitjor són els blogs amb la finestra de comentaris adossada, aquella que sempre per sistema dóna error del servidor quan vull deixar comentaris i quan finalment t’ho accepta et surt allò de la comprovació. El que també m’ha passat en alguna ocasió en algun d’aquests blogs és que comencen a obrir-se innumerables pestanyes del mateix blog fins que es penja l’explorador :-(
Abraçades dobles!
;-)

Ma-Poc:
Tampoc ho faig amb tots per sistema, eh? Aquest ha estat el primer, fins ara només treia la tapa dura als totxos. I sí, se m’està fent més païble, sí...
;-)

sargantana:
Tots bé, ja veus guapa.
Molts petons per tu i ens tornem a saludar al setembre!
;-)
Gràcies bonica, siau, siau!

Jordi:
Si aquesta versió hagués dut tapa dura l’hagués tret abans de començar-lo.
He he... Però els arxius .rar no es fan anar amb el Winrar?
Ep! I no partiré els teus comentaris perquè no són gens pesats i no m’incomoden gens, eh?
;-)

-assumpta-
Ooooh! Vols dir que em cremaré a l’infern dels sacrílegs? Tingues en compte que ni l’he cremat ni estripat ni mutilat, el llibre es pot llegir perfectament i còmoda, un cop acabat el desaré en una lleixa i restarà per sempre oblidat fins que algú vulgui llegir-lo i serà llavors quan algú pensarà: Quin encert de l’editor fer aquest totxo en dues còmodes parts!
;-)

zel:
I no una, sinó dues són les vegades que m’ho dius això... Ja sé que per la teva professió has de donar exemple als neeens, però et repetiria el mateix que acabo de dir-li a l’-assumpta-, no pateeeeeeixis dona, que la criatura està béeee i podrà ésser recompooooosta amb més facilitaaaat que la figura del Quixooot aquella d’en Tibaaaaau.
;-)

Assumpta ha dit...

Sí, sí, el Mozilla Firefox no es penja mai!! :-))

A mi m'ho va explicar en Víctor Pàmies perquè hi havia un dels seus blogs (El Diccitionari, crec) que era entrar i penjar-se segur, cada vegada. I em va dir que ell sabia que era un blog molt "pesat" i tal però que amb Mozilla aniria millor... ostres, quina diferència!! I també te'l pots configurar en català! :-))

¡¡Mozilla, qué merendilla!!

Nymnia ha dit...

Ostres! Tot i que sempre em sapiga greu trencar o guixar o fer malvé certs llibres, així com d'altres que m'agrada que estiguin donats de tant llegir-los, mutilar els llibres em semblaria un pecat si no fos que tens raó amb això de que se't poden trencar els canells! Jo també em vaig llegir el llibre d'un món sense fi, i m'encanta sobretot llegir al llit abans d'anar a dormir, i deu ni dor, crec que perdia més temps buscant la posició còmode per poder-lo aguantar que no pas llegint el llibre en si, que és inmens.
Dit això, potser faré el mateix quan tingui un llibre entre mans de semblant embergadura!
Una abraçada!

bajoqueta ha dit...

Osti com has sigut capaç??? Mira que pujo a pegar-te! los llibres no se tracten així!

Els del PiT ha dit...

Ui, se m'ha girat feina...

Assumpta:
I "qué buena que está!" la mozilla, eh?
;-)

Nymnia:
Gràcies pel suport (no literal), si et cal consell no dubtis a demanar-me'l.
;-)

bajoqueta:
Amb mi no cal que dissimulis, sé que fas el mateix "oh gran mestressa devoradora de llibres..."
;-)

bajoqueta ha dit...

"cree el ladrón que todos son de su condición"

Jo MAI HE TRENCAT UN LLIBRE, ejem bueno si... el d'història de 3r. de BUP quan vaig aconseguir aprovar-la. I no dic lo que vaig fer després que la confederació de l'Ebre em denuncien jajaja.

Bueno no els trenco però me'ls menjo, així no se m'olvida la història :)

Els del PiT ha dit...

bajoqueta:
Com diria en Monegal:
Aaaaah! Aleeerta!
;-)

Què hem fet els del PiT darrerament?