divendres, 6 de març del 2009

Al vent!

Quissapon 8.45h

Fa estona que no veig l’avi. Em té preocupat, aquest matí no ha acceptat el caramel diari que li he ofert. Encara li dura l’empatx de galetes? —m’he preguntat. Em disposava a sortir per anar a canviar una roda rebentada del cotxe perquè ahir a la tarda em va trucar la dona a la feina dient que “algú” li havia estripat un pneumàtic i que deixava el cotxe allà mateix (és clar, les rodes no es canvien soles i ella no tenia temps). Vaig acostar-m’hi al vespre per donar un cop d’ull d’expert canviador i provar de canviar-la amb les eines de la “furgo”, però no ho vaig poder fer: cada roda té un cargol de seguretat que precisa un adaptador per desmuntar-la (coses de previsió que té un servidor...).

Com deia (que ja m’estic anant del tema), sense haver tingut més contacte visual amb l’avi des del seu rebuig al caramel, surto de casa i els meus ulls es claven en les branques d’un dels oms que tenim al davant (privilegiat? Miqueta...).



Una cigonya ha fet niu? —penso— No pot ser, calla que l’au es mou, però no em sembla que aquests colors siguin de cigonya (les cigonyes són més del madrit...) i si ho és, aquesta és del Barça...
Coi! —m’exclamo quan es torna a bellugar— Però si és un ximpanzé! Li he vist extremitats! —torno a exclamar traient el mòbil per fer-li una foto i penjar-la al blog.



—Què dius de ximpanzé, tros de mula!!!

—Avi?!? —pregunto estranyat.

—Què vols, nano? No veus que estic ocupat?!?

—Què redimonis feu dalt de l’om?!?

—Esperar.

—Esperar què?

—No has vist les notícies?!?

—...?

—El Servei Meteorològic de Catalunya avisa de ratxes de vent que podran superar els 126 km/h als dos extrems de Catalunya!!!

—I vostè creu que amagar-se entre les branques d’un om fent el mico vestit de... De què coi s’ha disfressat?!? Això que duu a l’esquena i lligat al coll no és la tovallola del Barça del meu fill?!?

—Em fa de capa, noi! I sí... Aquests són els teus calçotets de la sort del Barça. Espero que arribi una ratxa prou forta que se m’endugui volant, com en Superman!!!

—Doncs amb aquesta fila que fa sembla més l’estàtua de la Llibertat que no Superman... Si tot el què vol és volar, li puc pagar un bitllet d’avió Low Cost... Baixi i tingui, tres euros i mig... Amb això almenys podrà arribar a Prats de Lluçanès i sense escales!




—Llibertat! Tu ho has dit, aquest cap de setmana no tinc cap intenció de quedar-me de guàrdia! Au adéu!
—Baixi home que prendrà mal! Si el que pretén és que li faci una foto pel blog, no ho faré. Quin afany de protagonisme... —penso.
—No, quan el vent bufi prou fort, que se m’endugui! Tant se val si és al Sud, tant se val si és al Nord...
I allà s’ha quedat l’home, palplantat damunt d’una branca, amb el puny en alt i l’altra mà a la cintura mentre la “capa” li onejava moguda per una lleu brisa (per no dir al vent).

Jo ja tenia prou feina amb el canvi de rodes com per preocupar-me de les bajanades de l’avi... (No sóc precisament un mecànic de Hamilton canviant pneumàtics, però m’ha sobtat que no s’aturés cap dona per ajudar-me...)


Vota'm al TOP CATALÀ!

Escrit per Sergi M. Rovira
No tot, eh? Que jo també faig feina...

25 comentaris:

òscar ha dit...

per aquesta referència subliminal de l'avi al cant del barça (tant se val si és al sud, tant se val si és al nord) ... no voldrà que el vent el porti a mestalla per la final?

Els del PiT ha dit...

Doncs mira òscar:
No hi havia caigut, però és una idea molt interessant.
Noi, si tens entrades per mi en prenc nota, hi hi hi...
;)
Bon cap de setmana!
Avi Gres.

Kudifamily ha dit...

Aviiiiiiiiiii!!!
Vingui cap aquí a l'Alt Empordà, i ja li asseguro jo que avui d'un cop de tramuntana arriba a València en un tres i no res!!!!

(vigili que un cop de vent no s'emporti la floreta al cul que han tingut els del Barça fins ara... he he he)

Petonassos als nassos (dels dos!)
Bon cap de setmana familia!

:-)
:-***************

Cèlia ha dit...

Aquest avi cada dia és més sorprenent, jo més que caramels li donaria d'altres premis. No li agrada viatjar?
(avi, reclami un viatge de premi, pel seu nesforç i originalitat!)

Els del PiT ha dit...

Kudifamily:
Encara estic esperant dalt de l'om que arribi la "Bufada Perfecta", però no sé si em durà a l'Alt Empordà o a les terres de l'Ebre (suposo que aquests són els dos extrems de què parla la notícia...)

I tanta floreta tenen aquests futboleros de can barça, saps que hi ha un paio que corre pel món dient-se Aquiles Pinto Flores?
Hi hi hi... A mi com el futbol ni em va ni em ve...
Un petó de part meva al front, al nano ja li donarà la seva dona...
Bon cap de setmana reina!
:)

Cèlia:
Reclamo el meu premi: Vull un viatge "loucos" a la Lluna, però amb els tres euros i mig que m'ha donat el nano no en tinc ni per l'entrepàmbnocilla... :(
Bon cap de setmana per tu també, bonica! (M'hauré de passar per calalluna que és de franc, hi hi hi...)

Carme Rosanas ha dit...

Avi, au va baixeu de l'om, que encara prendreu mal! No sabeu que hi ha altres maneres més còmodes de viatjar? Clar que amb tres euros i mig, no es pot anar gaire lluny! Avi a estalviar s'ha dit! tres euros avui i tres un altre dia i tres un altre dia i aviat podreu anar a... alguna ciurtat interessant en un low cost.

Avi no prengue mal que em sabria greu. Ah! a la foto heu quedat força bé, ha tingut traç+a, el nano!

Jordi ha dit...

Com al 'Òscar, aquesta vena que tinc blaugrana, m'ha recordat el tant se vol d'on venim. És clar, que Lluis Llach també podria dir-hi la seva amb el venim del nord venim del sud...

En fi, que vinguem d'on vinguem, baixem de l'arbre a l'avi que encara prendrà mal!!

Ma-Poc ha dit...

Ai que no prengui mal l'Avi! Per cert, això que deia que no vol quedar-se de guàrdia vol dir que al cap de setmana no el veurem per al PiT? Baixi de l'arbre ja!!! :)

khalina ha dit...

Avi, jo aniria amb l'imserso de viatge. Surt molt bé de preu, i agafaria un munt d'idees pels posts (apunts). I baixi de l'arbre que és perillós.

I tu Sergi, mira que confondre l'avi amb un ximpanzè?? jeje

Els de l'assegurança també canvien rodes de cotxe :)

Ferran Porta ha dit...

Ai, Sergi, que a mi em sembla que l'avi comença a necessitar vacances; que se li'n va un xic la xaveta, vaja! Vols dir que no li estàs fotent massa canya, pobre avi??

Pobrissó!

(però, ei!, bon cap de setmana, que lu cortès no quita lu valent!)

bajoqueta ha dit...

Avi, no s'enfade però això de la capa i estar dalt de l'arbre li pot portar un arrest domiciliari jajaja. Encara que amb tant de vent tot ser perdona, que se posa dins del cap i no mos deixa pensar bé.

Assumpta ha dit...

Avi, si us plau, home, baixi que em fa patir.

No cal que es quedi de guàrdia aquest cap de setmana, que s'hi quedi en Sergi... vosté a descansar força, i abrigui's, a veure si haurà agafat fret allí dalt.

Homeeee, Sergi!! Com l'has deixat allí dalt??

Així, molt bé, avi... entri a dins de casa que s'està més calentó. Jo li preparo un café amb llet (on tindran les coses en Sergi i la Penèlope?... ui, un tros de torrada amb mantega cap per avall aquí a un racó... més val que la tiri i no digui res... ah, Nescafé, genial... un pot, llet...)

Anònim ha dit...

Sou boníssims :) amagis avi amagis que s'ha de protegir! jeje Sergi tema roda bé ja oi?

Els del PiT ha dit...

Quissapon 20.51h

-Aviiiii!!!
-Què vols ara, nano?!?
-Ja pot baixar que el sopar és a taula!!!
-Està béee, però després hi torno, a veure si em perdré la ratxa, hi hi hi...
Ja baixa família, estava preocupat... Necessito els calçotets de la sort, que demà juga el Barça contra els lleons de Bilbao...)
________________________
Quissapon 10.17h
Carme bonica:
Volia volar, però no va arribar la ratxa anunciada (es veu que només era pels extrems de Catalunya i nosaltres estem al centre...).
No tindré paciència d'estalviar... La foto? El nano, que em va treure massa muscular, pensa que jo havia fet culturisme, que és el que volia fer ahir, enviar el meu cul de turisme, hi hi hi...
Un petó a la galta!
:D
______________________________
Dius en Llach, Jordi?
En Llach cantava allò d'en Joan Serra, el bandoler:
"No em baixeu, que tinc dos fills i una esposa, us daré tot mon dineeeer...

Volia que el vent se m'endugués al Nord o al Sud (almenys un cap de setmana...)
Gràcies maco!
_______________________________
Ma-Poc:
Em sap greu de contestar el teu comentari perquè vol dir que estic amarrat al teclat :( .
(Sort que d’aquí a una estoneta anirem a veure un partit de “balonsesto” del petit de la casa)
:)
_____________________________
khalina:
Amb l’Imserso m’avorreixo, està a vessar de gent més gran que jo i només volen vendre’t coses :(
(O aquest és un altre tipus de viatges?...) No t’amoïnis per mi reina, que ja veus que no era la meva hora (de volar una miqueta, vull dir)
:)


Doncs trobo que hi té un cert parentiu, com molts dels homes (no metro-sexuals, és clar) i la veritat, no tenia ni idea que amb l’assegurança et venien a canviar la roda (Em pregunto si també et fan un cafè mentre te la canvien...)
:-)
____________________________
Sí Ferran, és per això que he pensat dur-lo aquest matí al partit de bàsquet d’en Joel (m’anirà bé que me’l vigili mentre jo em prenc unes tapes al bar,he he he...) Pensa que l’avi és un “lopintan”, l’animal més “fieru” que el lleó, ja ho diu la dita castellana:
“No es tan fiero el león como el lopintan”.
Bon cap de setmana a tu també!
________________________
Doncs ja ho veus bajoqueta, l’arrest l’he aconseguit (però no dels mossos d’esquadra, sinó del “nano la quadra”, hi hi hi...). Pensa que d’aire aquí no n’hi ha hagut gota :(
El què ens cal és un xic més d’aire que ens netegi les orelles per dins...
;)
___________________________
Assumpta:
Em sap greu haver-te fet patir, bonica, era només un intent, però amb aquests missatges de suport espero que el nano em doni més llibertat el cap de setmana...
:)


Aaaaah!!!
Ja veig que l’avi després de sopar va tornar a l’arbre... Sort en vam tenir que passaves per aquí i me’l vas fer entrar (serà “punyeteru” que no m’ha dit res...). Ara entenc les burilles de tabac de liar al cendrer de fora...
Espero que ho hagueu passat bé, Assumpta, i que l’avi t’hagi explicat alguna història de les seves... Quina escena, me la puc imaginar...
(Josep Lluíiiiiiiiis!!!! La teva dona ahir al vesp...)
-Què crides nano?!?
-Ara sé la veritat.
-Ah sí? Quina?
-Que ahir va tornar a l’arbre com un mico després de sopar i l’Assumpta us va fer baixar!
-Sí, però vaig baixar perquè feia massa fred i la companyia prometia (L’Assumpta té més coses a explicar que jo mateix, t’ho pots creure? Crec que l’hauries de fitxar pel PiT.
-No hi ha prous calés per fitxar-la, l’hauria d’acomiadar a vostè...
-Aquesta conversa no continua, acaba aquí i tu i jo avui no hem parlat. Ens vestim de “balonsesto”?
-No avi, que l’únic que jugarà avui és el meu fill.
Molt bé doncs, respon al Cesc que hem de marxar
:)

;-)
______________________________
Cesc:
El tema roda... Sí, arreglat (després de 141 euros sense factura... Ah! I em van donar les gràcies amb el canvi).
Una abraçada!
:-)

Jordi ha dit...

Aviiii!! I el venim del nord venim del sud també!! No l'enganyo!! Busqui-ho al google!!

Els del PiT ha dit...

... de terra endins de mar enllàaa!!!
Sí, ja la conec aquesta, hi hi hi... (no volia dir que m'enganyaves Jordi, ja ho sé que ets molt bon minyó tu, eh?)
;)

Assumpta ha dit...

Jejejeje no cal que em fitxi, si jo ja vaig passant de franc :-))

Smuaaaaaaaaaaac ;-)

Els del PiT ha dit...

Per un moment he passat por...
Psssst... Assumpta, gràcies bonica, hi hi hi...

assumpta ha dit...

Ai aquest avi, cada dia en fa una de nova i a quina més grossa !
Aviiiiiiiiii, que no veu que ho s'hi pot estar aquí a dalt!
"Ai sinyor" i desprès diuen del jovent...
;)

assumpta ha dit...

Ai aquest avi, cada dia en fa una de nova i a quina més grossa !
Aviiiiiiiiii, que no veu que ho s'hi pot estar aquí a dalt!
"Ai sinyor" i desprès diuen del jovent...
;)

Els del PiT ha dit...

-assumpta-:
La meva reivindicació ha estat escoltada i he gaudit de llibertat plena, ho hauré de fer més sovint.
Ai els oms, quanta companyia fan, oi noia? Hi hi hi...
Avi Gres. ;)

Ferran Porta ha dit...

Haha!, molt bò això del lopintan. És estrany que el meu nebot, que d'animalades en sap un rato, no m'hagués parlat de la seva existència...

Bona setmana!

Cristina ha dit...

Avi Gres! Suposo que ja ha baixat de l´om. Demani vacances indefinides i es pot dedicar a viatjar però no s´en vagi gaire lluny que el volem seguir llegint (Que no m´escolti en Sergi)

Mon ha dit...

Ja ja ja ... molt bona imatge!!
No he dit res que a vegades vinc a llegir?

Noi, em sap greu, soc molt despistada !!!!

Però entenc perfectament el català , sabies? I tornaré....

Gracies pel teu viatge virtual a Difiscat!

;)

Ah.. jo no tinc parella , per això habilito en tancat els comentaris, tots els publico... però... alguna vegada, son una mica raros ...sabies? I m'he vist obligada a fer-ho.

No es pot ser guapa i radiant jajajaja

( jo també faig us del meu ego)

Els del PiT ha dit...

Ferran:
És força vell aquest, serà que el teu nebot no ho és tant, he he he...
;-)

Ja m'agradaria Cristina bonica, però (ara que no em sent el nano) Aquesta família m'estima molt i em fa il·lusió que els nens em diguin avi, m'entendreix perquè mai he tingut néts jo....
Callo que ara s'acosta el nano, un petó bonica!

-Què diu avi?
-No res, la Cristina que donava idees...
-Ah, ja veig... Per cert Cristina, no has rebut el comentari que et vaig fer de la foto que estàs amb una amiga teva i la Carmen de Mairena? Bé ja t'ho miraràs, doncs.
Una abraçada en so de pau!
I un petó al front de part meva, hi hi hi...


Hola Mon!
Doncs hi hem anat a parar veient que rebíem una visita d'aquest lloc i ens hem adonat que ens tenies enllaçats...
Sí bonica, precisament jo vaig fer una crida a la gent que ens tenia enllaçats no fa gaire, però es veu que...
-Avi! No em talli home...
-Ai bueeenu segueix tu doncs...
Això dels comentaris que dius sempre és un risc, però què hi farem, sempre hi ha l'opció d'eliminar-los, oi?

Doncs quan tinguem una estoneta (que cada cop es fa més difícil) mirarem d'anar pasejant per allà.
Benvinguda oficialment al PiT!
Això mateix dic jo:
Benvinguda bonica, hi hi hi...

Què hem fet els del PiT darrerament?